29 Март 2024петък10:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

УЕФА иска разследване на мача Монтана - Славия

Двата клуба готови да отговарят по подозренията за "черно тото"

/ брой: 96

автор:Дума

visibility 31

Славия и Монтана са готови да бъдат разследвани по подозрения за "черно тото", за което настоява Европейската футболна асоциация УЕФА. Мачът от II плейофен кръг във втората осмица на Първа лига се игра на 15 април и "белите" спечелиха с 4:3 в Ловеч. На Градския стадион символичният домакин водеше с 3:1 до 62-ата мин., но в следващите 20 мин. с 3 гола столичани постигнаха обрат.
"Нас никой отбор не ни интересува. Славия играе във всеки мач за победа. Същото направихме и в срещата с Монтана. Ако има виновници, нека ги хванат и накажат. Знам защо излиза подобна информация точно преди мача с Локо ГО. Не искам да обвинявам никого, но ако двубоят Монтана - Славия е съмнителен, какъв е този между Локо ГО и Пирин, който също завърши 4:3?", заяви шефът на Славия Венци Стефанов. "Белите" гостуваха в Горна Оряховица снощи в първия бараж за оставане в елита.
Кметът на Монтана Златко Живков също не е притеснен от започналото разследване. Той обяви, че очаква с интерес да види докъде ще стигне всичко. Със случая обаче ще се заеме прокуратурата, след като изпратеното писмо от УЕФА към БФС е препратено именно в разследващия орган.
УЕФА привежда данни от Системата за откриване на измами при залагания, които сочат недвусмислено, че "провеждането или резултатът от тази среща са били неправомерно повлияни с оглед на получаване на печалби от корупционни залагания". За постигането на по-голяма достоверност и представителност са ползвани данните на повече от 550 световни букмейкъри.
УЕФА отбелязва, че още преди началото на мача в български букмейкър са били направени неимоверно големи залози за загуба на Монтана, които довеждат до срив и неестествено ниски коефициенти за победа на гостите. Това не може да се обясни с някакви драстични промени в състава, защото Монтана залага на малък брой млади играчи.
"При противниците им липсваха някои титуляри от тяхната стартова листа, което единствено поражда съмнения относно почтеността на този мач", се казва в писмото от евроцентралата.
Големите пари за срещата обаче се изсипват на живо в последните 25 минути при резултат 3:3. Тогава коефициентът за загуба на Монтана не нараства с приближаването на края на мача, както е нормално, а напротив - започва рязко да пада. Чак след 4:3 в 82-ата минута букмейкърите връщат коефициентите на обичайните нива, а последвалото "замръзване" на срещата подсказва, че нередностите вече са завършили.
Още следващата седмица ще започнат първите разпити на играчи, участвали в подозрителния мач.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 509

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 464

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 553

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 472

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 465

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 422

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 603

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 540

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 546

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ