28 Март 2024четвъртък22:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Красиви за бала, или съвети към абитуриентките

Спомените са най-хубави, когато празничната визия е допълнена с усмивка и добро настроение

/ брой: 96

автор:Альона Нейкова

visibility 5901

По традиция втората половина на май минава под знака на абитуриентските балове. Със сигурност тоалетите и обувките са избрани, направени са пробни прически, подсигурени са резервациите в ресторантите, поръчани са букетите и подаръците... Остана само да се нанесат последните щрихи и да се акцентира върху най-подходящия грим и актуалния за сезона и повода маникюр.

За постигането на най-адекватната и стилна визия за бала добре е да се съобразим с някои полезни съвети, получени от професионалисти.
На първо място, гримът на абитуриентите трябва да съответства на индивидуалния им натюрел. Добре е няколко седмици преди деня на бала да се направи пробен грим, съветва експертката Ирена Соколова. Само след консултация със специалист може да се получи най-точната професионална оценка и съвет как да бъдат подчертани най-красивите ни страни.
Основата при грима, както и фон дьо тенът трябва да са близо до естествения цвят на кожата на лицето - нито по-тъмни, нито по-светли. След това се правят светлосенки с хайлайтъри, благодарение на които могат да се акцентират и увеличат визуално определени зони, а други да бъдат намалени. Позната техника за скулптиране на лицето е контуринг, при която с помощта на професионални продукти визуално се коригира обемът на бузите, оформя се острата брадичка и се прави мечтаната V-shape - перфектна форма на лицето.
След основата за грима се преминава към същинската част, като се започне от веждите, които оформят рамката на лицето. Цветът им не трябва да е по-тъмен от косата, а актуални този сезон остават красивите плътни вежди, като все пак не бива да се прекалява. Ако дамите искат да ги оформят с перманентен грим или микроблейдинг, трябва да се погрижат процедурата да се направи поне месец преди бала, за да може кожата да се успокои и да се постигне желаната форма.
Тенденцията за пролет/лято 2017 в грима върху очите е зеленият цвят във всички нюанси, който придава дълбочина и в комбинация със златисти нюанси създава страхотен блясък. В модния грим навлизат отново брокатите. Матовите цветове вече не са модерни.
Друг елемент от съвършения грим е очната линия, която подчертава цялата визия в горната част на лицето. За да се засили изразителността на погледа, може да се ползва и черен молив, нанесен от вътрешната страна на горния клепач. Това допълнително подчертава очната линия. Момичетата, които не употребяват този козметичен продукт или не им отива, могат да наблегнат на по-тъмни сенки в края на окото или класическия опушен грим. Всичко трябва да съответства и на тоалета. Така че, ако роклята е в телесен тон, може спокойно да се акцентира с цвят в грима за очи.
Сред най-новите технологии, които все по-упорито навлизат и на българския пазар, са удълженията на мигли. Правят се поне седмица преди бала, за да се запазят гъстотата и красивият вид. Дамите, които не желаят да се възползват от тази процедура, може да заложат на еднократните сетове за мигли, съветват абитуриентите професионалистите на "Магама" и Вили Боршукова.
Правилата в грима са такива, че когато очите са в наситен цвят, устните трябва да са леко загатнати, по-бледи. И обратното - ако устните са в силен тон, то добре е очите да са по-изчистени. Модерни т.г. са ярките тонове като коралово и червено, както и допълнителният гланц и блясък върху тях. При гримирането на устните се прави контур, който ги очертава и ако се налага, коригира формата им. След това се нанасят червилото и финален гланц. За дамите, които пушат, се препоръчва използването на по-матови цветове, които са по-плътни и издръжливи, за да може цветът да се запази по-дълго време през вечерта.
Добре е при подчертаването на скулите те да са само с един-два тона по-тъмни от основата, за да не става рязка разлика с основния цвят на кожата. Изнасят се леко към зоната на веждите, като за нежност и загадъчност на излъчването може да се използват прасковени тонове или леко златисти бронзанти.
По-предизвикателните дами имат шанс да допълнят грима си с рисунки по лицето или камъчета, съобразени с тоалета така, че да не натежават на цялостната визия. Добре е в балната нощ абитуриентките да вземат със себе си и някои помощни средства като коректор, пудра и червило.
Другият важен елемент от визията за бала е маникюрът. Специалистите съветват датата при маникюриста да се запази около седмица преди самото събитие, за да няма напрежение в последния момент. Тази година актуални са късите нокти във форма мек квадрат, която е много удобна за носене и не се чупи толкова, както класическият френски маникюр. За феновете на бадемовидните форми на мода е класическият руски бадем, който е заоблен от всички страни, но в същото време е и леко издължен. Актуални са свежите тонове като коралово, средиземноморско и небесносиньо, тюркоаз, розово, по-светъл корал, бонбонено лилаво, както и неон и брокатените цветове. Хром ефектът е модерен и тази година, като в съчетание с неона маникюрите са още по-изразителни и забележими.
В декорацията през новия сезон актуални са релефни форми в бароков стил, както и 3D и 4D декорации с LED гелове по най-нова технология, които се изработват изключително лесно. Може да се заложи и на различни видове дантели в комбинация с френч за по-екстравагантна визия, съветва професионалният маникюрист Цветелина Радева. За баловете не е подходящ маникюр в графичен стил, с различни видове ленти или триъгълни форми, защото е за по-всекидневна визия. Новото при камъчетата тази година са Crystal Pixie на "Сваровски". Те са много фини малки прозрачни кристали, които се поръсват върху гел, а ефектът е релефен кристален нокът и захаросан вид на маникюра. При декорациите се запазва тенденцията да се правят два различни нокътя на една ръка, които да бъдат с повече блясък и изцяло декорирани, а другите да останат изчистени. Задава се и още една модна тенденция - ефектът на мокро в мокро, който прави маникюра уникален, с разнообразни преливки на различни цветове.
Удълженията на ноктите не са за всеки, защото много от момичетата нямат опит или не са свикнали с подобни експерименти във всекидневието си. Затова за тях средната дължина е достатъчна и елиминира риска да се счупи в деня на бала. В повечето случаи маникюрът, извършен от професионалист, остава здрав и в прекрасна форма повече от две седмици. Но ако някой от ноктите се повреди, добре е да се носи пиличка в чантата, за да се загладят ръбчетата. Когато налице е екстремна дължина, за всеки случай трябва да се подсигури и наличието на лепило.
Неразделна част от красотата е нежната и хидратирана кожа на ръцете. Честите посещения на солариум я изсушават и въпреки че е с тен, тя няма блясък. За по-голяма ефективност крем се нанася не само на дланите, а и на цялата ръка поне до лакътя.
Гримът и маникюрът са много важна част от празничната визия и винаги трябва да бъдат съобразени с индивидуалността. За да се подчертае красотата като цяло и да се направи незабравимо впечатление, абитуриентките не бива да забравят най-важното - усмивките и доброто настроение! Само когато дамите се чувстват красиви и се забавляват, спомените са най-хубави!




Снимки (с) MAGAMA / (с) Heath Bryant-Huppert -
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ