19 Април 2024петък13:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Булевард: Срещи

Криско:

Много е трудно да се жегна вече

Да получа поздравителен адрес от министъра на културата за рождения ми ден беше приятен момент, разкри известният хип-хоп изпълнител

/ брой: 96

автор:Альона Нейкова

visibility 2573

Кристиан Талев, по-известен като Криско, е български изпълнител, продуцент и автор на песни. Роден е на 11 май 1988 г. в София, но израства в Габрово, в семейство на музиканти. Започва с изяви в детски музикални предавания, сред които е прочутото "Като лъвовете". Минава и през школата на квартална група. Прави песни за различни музиканти. Работи като тонрежисьор в Радио 1 (2008), а малко по-късно е музикален продуцент и изпълнител в лейбъла на българския рапър Спенс. Двамата записват съвместна песен "Нека съм сам", последвана от "Луди нощи (Party Animal)" с Елица Тодорова. През 2015 г. е част от журито на X Factor като ментор на момичета. Създава лейбъла Krisko Beats, с който разработва както свои проекти, така и на изгряващи изпълнители. Застава зад Adamand Records - най-новата музикална компания в България, чийто старт бе обявен в началото на септември 2016 г. Криско e и рапърът, който разбива родните класации с над 100 млн. гледания в YouTube на всичките си хитове до момента.

"Опитвам се да отделя внимание на всеки"


"Имам нужда още малко път да извървя"


Изпълнители от България и Македония ще имат съвместни изяви, обединени в грандиозно турне под наслов One Love ("Една любов"). Феновете ще имат възможност да видят и чуят Гери-Никол, "Ъпсурт", Слаткаристика, Тони Зен, DJ Гоце и хип-хоп звездата Криско. Музикалната обиколка ще мине през осем града в двете държави, като ще започне на 22 юли в Банско с безплатен концерт за всички фенове. Турнето продължава на 26 юли в Охрид, на 27 юли - в Струмица, на 17 август - на Слънчев бряг, на 18 август - във Варна, на 6 септември - в Пловдив, на 30 септември - в Скопие, и завършва на 7 октомври в София. Идеята на организаторите е чрез музиката от две съседни и близки страни с много сходни езици да се докаже, че любовта обединява, а любовта към музиката може да събере на едно място фенове от България и Македония.
Участниците в турнето, както и неговите организатори дадоха специална пресконференция, като акцентираха върху основната тема на One Love. Огромен бе интересът от представителите на медиите към изпълнителите, които ще се включат в обиколката в двете страни. Сред най-търсените за интервю бе Криско, който близо два часа не спря да отговаря на журналистически въпроси пред телевизионните камери.


- Криско, само за телевизии ли давате интервюта?
- Не. Защо? Може и за радио.
- Работя за вестник.
- Добре.
- Разговорът ни ще бъде публикуван в ДУМА.
- Заповядайте.
- Името ви напоследък нашумя покрай поздравителния адрес, който получихте по повод рождения ви ден от българския министър на културата. Пошегувахте се, че тръгвате на турне в Македония, за да ви изпрати и техният министър на културата поздрав за следващия ви личен празник. Как ще коментирате цялата шумотевица, която се вдигна покрай тази случка? Като приятелско намигване ли го приемате?
- Да, разбира се. Писмото дойде точно на моя рожден ден, когато получавах десетки, дори стотици пожелания от приятели и колеги. И наистина се изкефих на това нещо, че точно, както и министърът каза в едно интервю, той иска да покаже пред обществото, че всеки един артист е важен, независимо от това какъв е жанрът на това, което изпълнява. Така че за мен това беше наистина приятен момент.
- А познавате ли се лично с министъра Боил Банов?
- Не, не се познаваме. Предполагам, че животът ще ни срещне някой път.
- Защо приехте да се включите в турнето One Love?
- Имам доста концерти в Македония, които, за мое щастие, се ползват с добър успех. Включвам се в турнето по покана на Иван и Андрей, след като разбрах какъв е лайнъпът (групи и изпълнители, които ще се изявяват на дадено музикално събитие - б.р.). Реално съм работил с всички артисти, които ще бъдат част от това събитие. Харесвам ги като хора и като изпълнители. Затова приех да участвам. Мисля, че One Love е най-доброто заглавие на турне, което обединява две държави. Имаме почти един и същ език и култура. Така че - поздравления за идеята.
- Трудно ли ви беше да натаманите датите на турнето към вашите ангажименти или по-скоро организаторите на концертите се съобразиха с вас?
- Тук е моментът да благодаря на хората, които застават зад този проект, защото те взеха под внимание ангажиментите на всички изпълнители, поканени за турнето. С общи усилия успяхме да изберем дати, от които както организаторите да бъдат доволни, така и артистите.
- Подбрахте ли вече репертоара за тези концерти? Ще разкриете ли колко песни ще изпълните лично вие?
- В момента работим по това нещо - да видим колко ще е дълъг сет листът на всеки артист, колко ще продължават самите концерти. Така че скоро ще се разбере.
- Ще прозвучат ли нови парчета или ще заложите на емблематичните ви хитове?
- Разбира се, че ще има нови песни. Още следващия месец ще излезе най-новото ми парче.
-...Което се казва?
- Още е тайна.
- Каква публика очаквате да прояви интерес към това турне? Мислите ли, че ще има повече български фенове или македонците ще ни "бият" в това отношение?
- Предполагам, че у нас ще има повече българи, в Македония ще преобладават местни фенове, което е нормално. Въпросът е да обединим повече хора и те да чуят за музиката на съседите.
- Турнето ще започне от Банско, където концертът е безплатен за феновете. Как оценявате този жест на организаторите и на спонсорите?
- Като подарък. Мисля, че това е страхотно - първият концерт да е безплатен. Наистина е жест от страна на организаторите и от общината, доколкото разбрах. Това е супер!
- С кого от изпълнителите, които ще участват в турнето, сте на-близък?
- С момчетата от "Ъпсурт" се познаваме най-отдавна. С Гери-Никол сме работили доста. Със Слаткаристика сме в страхотни отношения, с него се виждаме по-рядко, заради това, че той все пак живее в Македония. Всички сме в добри отношения.
- Има ли за вас значение дали ще се изявявате пред петстотин души или пред пет хиляди?
- Не, никакво.
- А коя е най-малобройната публика, за която сте пели?
- (Засмива се) Това е много относителен въпрос, защото се е случвало да бъда поканен на някое частно парти, където може да са и десет човека. Пял съм и на форуми с над петдесет хиляди души.
- Как бихте описали вашите фенове? Какъв е таргетът ви (както е модерно сега да се казва)?
- Моят таргет в началото, смея да кажа, преди около 5-6 години, беше по-тесен кръг от хора, може би повече към тийнейджъри. Последно време, това, което виждам по клубовете и по участията ми, е, че той доста се е разширил, което, естествено, радва всеки един артист.
- Прави впечатление, че не отказвате на феновете нито автограф, нито да се снимате с тях...
- Разбира се, все пак, как да ви кажа, това е важното! Не може да отказваме на хората, заради които сме това, което сме! Опитвам се, стига да мога, да отделя внимание на всеки един човек, доколкото е по силите ми. Защото знам, че все пак тези хора се интересуват, искат да се докоснат до теб по някакъв начин. Това на мен ми доставя удоволствие, когато имам тази възможност.
- Преди време се заканихте, че може да напълните зала 1 на НДК с ваши фенове. Но сега май вече е по-престижно да се прави концерт в столичната "Арена Армеец". Отказахте ли се от идеята за толкова мащабна артистична изява?
- Не, не съм се отказал. Дори го обмисляме. Но лично аз усещам, че имам нужда все пак от още малко път да извървя, за да се чувствам готов да реализирам такъв голям концерт. Всъщност вече е направен листът с гости или поне с една част от тях. И концертът ми ще бъде с жив бенд, който всяка вечер го дават по bTV. Хахах.
- И все пак - в коя зала ще бъде?
- Все още е много рано да се коментира. Има време за това нещо.
- Миналата година заснехте видеото към песента "Дали това любов е" на остров Бали. Дали и предстоящият ви клип е реализиран на някое екзотично място?
- Да, следващият ми клип също не е сниман в България. Ще го видите съвсем скоро.
- Кое е най-неприятното нещо, което са казвали или писали за вас по медиите?
- Много отдавна не обръщам внимание на това. Дори като се случи нещо да прочета, наистина вътрешно се забавлявам. Много е трудно да се жегна вече. За толкова години мисля, че...
- Обръгнахте?
- Да-да. Прегоряхме. Хахах.
- Кой е най-досадният въпрос, който са ви задавали досега?
- Хахах... Много често са ме питали "Защо - Криско?" Няма да ви отговоря! Хахахахах...
- А вие самият свикнахте ли с артистичното си име?
- А, разбира се, да. Хората, с които имаме по-служебни дела, ме наричат Криско. За по-близките съм Кристиан.
- Много ви благодаря. Бяхте откровен. Беше ми приятно да си поговорим.
- На мен също...



Снимки ХАЙЛАЙФ за ONE LOVE

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 156

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 173

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 153

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ