25 Април 2024четвъртък23:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Медии

Наз@ем от мреж@та

/ брой: 96

автор:Дума

visibility 311

Кадрите от бургаска спирка, на която младеж напада възрастна жена бързо се превърнаха в една от най-обсъжданите теми в интернет. Ненамесата от околните, липсата на възпитание и воайорството на онлайн обществеността са само част от аспектите на виртуалната дискусия. Разкриването на самоличността на хулигана, наличието на медицинска диагноза за поведението му и липсата на адекватни институции само задълбочиха гнева в мрежата.

- Не знам колко случая като този трябва да има, за да разберем, че обществото ни е болно. Ритането си беше съвсем целенасочено, а младежът на два пъти се върна да репликира възрастната жена. Като оставим настрана преекспонирането на случая в медиите и организациите за реваншизъм към "извършителя", посланията на които не са по-малко вулгарни и психично неуравновесени изводът е един: Българите страдат, а случаите на ексцесии като този на спирката в Бургас са вик за помощ. Съдейки по разразилата се вакханалия по медии и сайтове - ние не съсредоточаваме енергията си към първопричината, а в последсвията. Линчът на един болен няма да реши проблемите ни.
- В България с такива хора живот няма. Спирка с хора и всички гледат и нищо не виждат,вместо да го пребият задружно и хвърлят пред автобуса този гологлав фашист...
- Е те сега разбирате ли защо отвориха Белене на времето? Е те такива изроди като този ги прибираха на момента и ги изпращаха на превъзпитание! След година две там, ставаха по - ниски от тревата и по - тихи от водата!
- Грозно! Ужасно деяние! Може да е психясал, но това не го оправдава! Но какво да кажем за зепачите? Мъж, който през цялото време стои и наблюдава! Действието на свидетелите при пристигане на автобуса-дим да ни няма! Грозно, още по-грозно от деянието на момчето! Къде отиде чуствителността у хората? Интересно какви биха били коментарите им ако това беше се случило с техен близък? "На-добрия град за живеене" - с най-безсърдечните човекоподобни/не хора/
- Не обвинявайте наблюдаващите за безучастно бездействие. Всички те знаят какво ги чака от българската правова система ако видят нещо или съдействат да защитят жертвата . Или най-лошото за защитника , ако се противопостави на нападателя и го просне в безпомощно състояние на земята... Това е, такива ни прави съд,прокуратура и полиция.
- В подобна ситуация мой приятел беше реагирал и бяха го потрошили от бой. За съжаление ако се намесиш трябва да отрепес примата друго решение няма. Ако той те утрепе няма и секунда след това да му дреме, но нормалния човек цял живот ще се измъчва. При това видео трябва хората изпълняващи закона да си свършат работата и престъпника да не излиза от затвора доживот друго разумно решение няма... другото е джунгла.
- Тези, които са пуснали този изверг на свобода, имат ли майки???? В Германия пуснаха ли оня, който ритна жената по стълбите в метрото, или го осъдиха? Правиха ли му психиатрична експертиза? И ако се установи, че е "психично" болен, това основание ли е да вилнее по улиците и да пребива хора безнаказано? Не трябва ли да е въдворен в специализирано заведение? Само питам? Жената страда в болница и не се знае дали и кога ще се възстанови, а вкъщи има лежащоболен съпруг! А причинителят на нейните страдания е на свобода!!!! Ровим вече дъното!
- Знам един такъв дето редовно досажда на хората и ги тормози с глупостите си и се измъква със туй че е регистриран в психодиспансера ...не е толкова луд .- иде му на акъла да яде да пие...що не ходи да ритне някой мутра у гръбо тей да му сцепят..
- В Германия съдът (дето в това жалко подобие на държава няма) има право да назначи задължително настаняване в психиатрията за по няколко години, ако престъпника се окаже психично "болен". Ако и в нашото жалко подобие на държава съда затваря престъпниците в психиатрията, то 99% от психарите ще "оздравеят" на минутата
- Защото места в лудниците няма! И в затворите няма, и то при положение, че сигурно над 50% от битовите престъпления не се докладват поради липса на доверие в МВР.
- Това вече не се търпи! Като има шизофрения и е опасен за околните, да се изолира в специално заведение за тази цел. Правата на един индивид свършват, там където започват правата на друг. Утре убие дете и пак ще се размине с каквото и да е наказание заради болестното си състояние. Никой не е длъжен да търпи и да се примирява с такова поведение, само защото индивида имал шизофрения. А като му гледам мутренската физиономия, силно се съмнявам в това!
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ