Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Февруари 2018 | Неделя
 
вход регистрирай се

Общество

Искам думата

Споделено

В историята на партията има много хубави неща

Дочо НИКОЛОВ, Пловдив

19. Май 2017 , брой: 96   237   0Член съм на БКП от 1953 г. още едва навършил 18 години. Жалки са онези, които говорят за Белене и го свързват с нас. Започнах работа още на 16 години и то не в моя роден град Пловдив, а в с. Църква, Пернишко, без да познавам никого. Започнах оттам, където ябълките се бутат с гребла в канал, за да отидат за мелене, после минах през всички отделения и станах началник смяна. Когато се откриха окръжните съвети, ме взеха в ОНС Перник и отговарях за леката и хранителната промишленост на целия окръг.
На 23 години станах директор на консервно предприятие с 400 работници, по-късно страната ни изнасяше технологията за пектинови заводи. В два в Молдова и един в Украйна бях изпратен да обучавам техните кадри и да участвам в пускането им.
През 1978 г. се завърнах в Пловдив със семейството си. През 2006 г. от Пловдивската обществена телевизия излъчиха 4 филмчета за мен, затова, че съм засадил и отгледал 70 дървета между двата блока, от които 40 плодни, и аз не ги бера, а ги пазя и като узреят, каня съседите да берат вишни и сливи. Затова че съм гледал 5 години болен човек, без да взема дори стотинка, бях удостоен с грамота и признат за гражданин на Пловдив. Питам и аз ли съм изедник и кръвопиец. Заявявам, че сегашната БСП няма нищо общо с онова време, но има много общо с това, че по време на социализма се строеше много, имаше работа за всички, медицината беше безплатна. В Пловдив съм работил в завод за метални конструкции. Отговарях за социално-битовите въпроси. В стола храната беше евтина, имахме лекар и сестра, зъболекар и сестра.
В историята на партията има грешки, но има и много хубави неща, но едно от най-ярките е това, което направи Нинова, като предложи и бе прието, който член на БСП е бил 3 мандата народен представител, да не бъде избиран. Излъга ли? Не, напротив, удържа на думата си. Я си представете, че и другите партии я бяха послушали и направеха същото.

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"