29 Март 2024петък08:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Васил Антонов пита МРРБ за цената на "Хемус" и кога ще бъде завършена

/ брой: 97

автор:Юлия Кулинска

visibility 772

Плевенският депутат от "БСП за България" Васил Антонов отправи въпрос към министъра на регионалното развитие и благоустройството относно стратегията на МРРБ по доизграждането и цялостното завършване на магистрала "Хемус". "Кога ще бъде завършена и колко ще струва строителството й? Всеки път, когато правителство на ГЕРБ определя като основен приоритет в управлението си довършването на "Хемус", цената на съоръжението расте, а магистрала няма. В управленската програма на новия кабинет сред основните приоритети е завършването, и то изцяло, на аутобана. Многократно поставях въпроса за изграждането и цялостното завършване на съоръжението. Отговорите бяха с подчертано пожелателен характер. Трасето беше сменяно няколко пъти. Имаше забавяне в процедурите по обществените поръчки", подчерта Антонов.
Министър Нанков беше доста неубедителен в отговора си, като декламираше сухи числа и статистика за извършените процедури, но отговор за стратегията на министерството и срока, в който Северна България ще има магистрала, Антонов не получи.
В петък миналата седмица в АПИ бяха отворени 4 ценови оферти за строителството на отсечката от магистрала „Хемус“ от пътен възел „Белокопитово“ до пътен възел „Буховци“ в посока Търговище. Документи в процедурата бяха подали осем участника. Консорциумът "Хемус Изток-2016" ДЗЗД с участници "ПСТ Груп" ЕАД и "ОРС инфраструктура" ООД предлага най-ниска цена за строителството на отсечката, съобщиха от АПИ.
Пътната агенция е елиминирала офертите на всички чуждестранни участници в търга, без значение дали са участвали самостоятелно или заедно с български партньори в обединения.
„Хемус Изток-2016“ ДЗЗД предлага да изгради отсечката от магистралата за почти 100 млн. лева без ДДС. Втората най-ниска оферта е на Обединение „Геопът Белокопитово“ с участници „Геострой“ АД и „Пътстрой 92“ АД – малко под 117,5 млн. лева без ДДС. ДЗЗД „Хемус 16320“, в което участват „Инфра Експерт“ ЕООД, „Пътинженерингстрой-Т“ ЕАД, „Автомагистрали - Черно Море“ АД и „Трансконсулт-22" ООД, предлага да построи участъка за почти 119,8 млн. лева без ДДС. Най-висока е офертата на Обединение „Хемус Лудогорие“, в което участват „Трейс Груп Холд“ АД, „Пътища и мостове“ ЕООД и „Пътно строителство“ АД – почти 130 млн. лева.
Обществената поръчка за изграждането на този участък от магистрала „Хемус“ беше обявена през лятото на 2016 година. Индикативната му стойност е 133 млн. лева без ДДС.


 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ