26 Април 2024петък14:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хванаха хероин от Иран за над 63 млн. лв.

Рекордни 400 кг наркотик бяха открити между теракотени плочки на митница "Лом"

/ брой: 97

автор:Дума

visibility 64

Рекордно количество хероин e било задържано от митничарите на ГКПП "Видин - Калафат". Наркотикът е над 400 кг и е бил напластен в листове по над килограм в слепени плочи от теракота с големина 78 на 78 см, съобщи шефът на Агенция "Митници" главен комисар Георги Костов вчера. Установеното количество е с близо 70% чистота и е на стойност над 63 млн. лева.
В събота рано сутринта екип на Митница "Лом" е спрял за проверка товарен автомобил със софийска регистрация, който превозвал 25 палета с 23 тона теракотни плочи от България за Холандия. Изпращачът е непозната фирма, а получателят е фирма, която се занимава с готварска дейност в Холандия. Затова и камионът е отклонен за извършване на проверка. При разпечатване на един от палетите остро замирисало на оцетна киселина. Тогава служителите решили, че може би става въпрос за скрито наркотично вещество. Инспекторите установили, че в проверените кашони последните 2 плочки са слепени със силикон. Между тях бил поставен лист от 1055 г прахообразно вещество. Иззети са 400 пакета по 1055 г, 423 г, 222 г.
Веднага след това служители на ГДБОП, ГД "Гранична полиция" и СДВР установили склада, където е претоварена стоката, и са задържали изпращача. Установен е целият път на стоката от Иран към Турция и България. Маринов коментира, че цялата система е изградена с оглед да се прекъсне връзката с Иран, която е рискова държава. Продължава да се търси каква е съпричастността на жената на задържания гражданин, която е собственик на фирмата - изпращач на стоката, а управител е съпругът й.
Общото между трите най-големи количества задържан хероин на територията на България е, че и при трите случая маршрутът е от Иран към Холандия. Първата пратка с рекордно количество от 200 кг през 2015 г. е задържана в консервни кутии с доматено пюре. Тогава митничарите трябвало кутия по кутия да отварят консервите, за да установят наркотика. Вторият рекорд е от 2016 г. Тогава в кутии с панировка за месо е открито отново рекордно количество 214 кг хероин.
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 235

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 216

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 193

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 217

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ