26 Април 2024петък17:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Радев определи като абсурдно изтеглянето на доклада за армията

/ брой: 97

автор:Дума

visibility 41

Президентът Румен Радев разкритикува изтеглянето на доклада за състоянието на армията, което се кани да направи военният министър Красимир Каракачанов. Документът бе анонсиран от служебния министър Стефан Янев и в него се казва, че армията ни не може да изпълнява своите функции по защита на националната сигурност. "Изтеглянето на доклада е абсурдно. Проблемите могат да бъдат решавани, само когато говорим истината, а не ги замитаме", категоричен бе Радев пред БНР. Държавният глава коментира и идеята на Каракачанов за връщането на наборната армия. Според него има положителни страни в подобна теза, но към момента тя няма как да бъде реализирана заради липсата на средства. "Наборната армия изисква огромни ресурси. Трябва да се фокусираме върху проблемите на кадровата армия. Те са изключително много и трябва да решим първо тях", подчерта Радев.
Държавният глава смъмри Каракачанов за позицията му от последното заседание на МС. В сряда военният министър заяви, че президентът нямал право на собствена позиция, различна от правителствената на предстоящата среща на върха на НАТО. Ще напомня на Каракачанов, че президентът се избира пряко и неговата власт не произтича от изпълнителната власт, каза Радев.
Държавният глава подчерта, че България трябва да има единна външна политика и дългосрочна политика в областта на националната сигурност. Той добави, че ситуацията със сигурността е изключително сложна и може да генерира нестабилност. Затова е свикан и предстоящият КСНС, на който ще бъде обсъдено състоянието на армията, службите за сигурност и МВР. Ще се търси и най-добрият начин да се изразходват парите за отбрана, предвидени с увеличението до 2% от БВП, което произтича от членството ни в НАТО.

 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ