19 Април 2024петък12:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пъзел стаи в Лъки Банско СПА & Релакс, които ще Ви вдигнат адреналина

/ брой: 98

visibility 13


Гледате ли екшън филми - криминални, приключенски?... Може да се включите в два подобни екшъна, сякаш вие сте артистите. Но за разлика от тях, няма да знаете сценария и ще изживеете емоциите съвсем реално, истински. Това са атракции, които гарантирано вдигат адреналина на живо.

Става дума за двете ескейп стаи в Банско - "Египет" и "Хакер".



"Египет" ще ви пренесе в древна пирамида сред тайните на фараони, мистерии, загадки и изненади, и ще имате оставени следи за подсказване. Ще разполагате с един час в заключената стая, за да преодолеете препятствията, да избегнете капаните, да подредите пъзела от верни решения, за да намерите изхода и да излезете. Затова често наричат тези стаи "стаи със загадки" и "пъзел стаи".

С Хакера ще се сблъскате в собственото му леговище и ще трябва да разгадаете защити и кодове, да го надхитрите и да се измъкнете - "с неговите камъни, по неговата глава". Тук също ще разполагате с един час.

По принцип сюжетите могат да са най-различни - морски приключения, експедиции, криминални и т.н., и да ни пренасят във всяка една епоха, може и да са съвсем съвременни. Вариантите са наистина безкрайни и няма кат да ги повторите. А благодарение на съвременните технологии, обстановката винаги е съвсем реалистична.



Ескейп стаите навлязоха в развлекателния бизнес преди няколко години и бързо станаха много популярни. В САЩ дори има риалити със стотици хиляди постоянни зрители. У нас също бързо набраха скорост през последните две-три години.

За да участвате в игрите, включително и в Банско, не се налага да имате някакви специализирани познания или умения. Изобщо не е нужно например да сте историци или археолози за "Египет", или пък програмисти, за да се включите в приключението в "Хакер".

Всичко е въпрос на наблюдателност и логика, "мозъчна атака", бърза реакция и комбинативност, ориентиране в пространството във времето. Затова се играе на отбори - от двама до шест човека. Вие си решавате за екипа - може да участвате, да речем с приятели.

Стаите са подходящи и за деца. В "Египет" с възрастните могат да играят деца над 6 години, в "Хакер" - над 8-годишни. Това прави стаите със загадки подходящи и за семейна игра, и за тиймбилдинг. 

Запознати коментират интересен аспект на стаите пъзели. Работодатели ги използвали не само за сплотяване на екипа чрез общата екстремна ситуация в играта. В такава ситуация някои служители показвали качества, които в рутинната обстановка на работа не проявявали. А това разкрива непознати възможности за самата работа.  


Практиката показва, че някои се притесняват, че ще бъдат заключени в стаите. А няма нищо страшно - това е игра, при това подходяща и за деца. Техническият екип постоянно наблюдава отбора чрез камери. И ако някой реши да прекъсне преждевременно играта, стаята ще бъде отключена веднага и той или отборът ще могат да излязат.

Едва ли обаче ще напуснете преждевременно - игрите в двете ескейп стаи в апарт хотел "Лъки Банско" са много занимателни, хората играят с увлечение и хъс за победа.

Все пак има някои ограничения за участие - не бива да се включвате, ако имате например тежко сърдечносъдово заболяване или клаустрофобия.

За да се запознаете с условията и правилата, трябва да бъдете в чакалнята на стаите 15 минути преди началото на играта. Ще получите инструктаж, ще можете да ползвате сервизни помещения.

След което се впускате в екшъна на адреналин и незабравими емоции. 
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 86

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 57

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 62

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 70

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 65

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ