19 Април 2024петък21:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Индия идва в София с Аюрведа, използвайте да се излекувате!

/ брой: 98

visibility 2022

Висококвалифициран индийски екип, специализиран в лечението с древната индийска медицина Аюрведа, започва да приема пациенти в София. Ръководител на екипа е д-р Махеш Гарже, който е гуру в Аюрведа с 14-годишен опит. Самата Аюрведа, която е на повече от 5000 години и е изцяло природосъобразна, лекува всички болести. Записванията стават в Аюрведа клиник София.



Д-р Махеш Гарже съчетава няколкомесечната си работа в България с ръководенето и работата в Ayurveda (Аюрведа)  клиниката му в индийския град Пуне. За квалификацията му говори фактът, че е бил в консултантските медицински екипи на индийския президент и на премиера. Индийското правителство го е лицензирало като лекар по аюрведична медицина и хирургия. Квалифициран е да използва около 400 вида лечебни билки, знае и формулите им.


С д-р Гарже - и в клиниката му в Индия, и при работата му в България, е съпругата д-р Мохини Гарже. Тя е вторият лекуващ аюрведа лекар в екипа, експерт е в процедурите при Панчакарма - един от двата основни метода на Аюрведа за цялостен детокс на организма. Също така е експерт и в приготвянето на аюрведа храна, което също е много важно при лекуване с Аюрведа.


Терапевтите разполагат с голям практически опит - от 12 до 16 години, а квалификацията им е получила престижно признание в Индия - родината на Аюрведа. Данажи Докаре например е специализиран в аюрведичната рехабилитация при болести на гръбначния стълб и ставите, в Индия работи за хирурзи-ортопеди в Пуна.


Вилас Мангал е експерт в процедурите при Панчакарма, преподавател е в един от най-престижните аюрведа колежи - „Arsha Yoga Vedyappetham Coimbatore”, който е и завършил.
На практика това e единственият в България изцяло индийски екип, прилагащ автентично аюрведа лечение в българската столица. Всъщност Аюрведа клиник София е продължение, разширяване на дейността на Аюрведа клиник Банско, където досега д-р Гарже е приемал пациенти и където добре е опознал здравните проблеми на българите.

 

Най-общо казано, Аюрведа лечението съчетава пълно пречистване на организма по двата природосъобразни метода - Пурвакарма и Панчакарма, аюрведа режим на хранене, йога, медитация, определени лечебни гимнастики.

Пречистването е необходимо, защото от нездравословния начин на живот, особено от безразборното хранене, в тялото в лепкав слой се натрупват отрови, които нарушават изначалните баланси, объркват функциите на организма и това е в основата на болестите.

Детоксът на организма става чрез външни и вътрешни процедури, и терапии. Пурвакарма включва обливания с лечебни масла, втриване на билки, билкови сауни и др. Това пречиства външно, подмладява, разкрасява, раздвижва местата с натрупани отрови и подготвя тялото за Панчакарма - вътрешно пречистване с очистителни и разхлабителни терапии.    

Лечебният комплекс от процедури, терапии и режими се назначава от аюрведа лекаря строго индивидуално за всеки пациент след преглед и диагностика на типа тяло, общото състояние, какво е заболяването, в какъв стадий е. Лечението може да се прилага и на деца.

Много съществено е, че при аюрведа диагностиката, на база установени нарушения в енергийните баланси, може да се определи наближаващо заболяване, което още не е проявило симптоми и така да се предотврати навреме.

И още нещо - след като се излекувате - а както споменахме тази древна медицина лекува всички болести - аюрведа лекарят ще ви даде персонален план за здравословен живот, с който да сте неизменно здрави.
Възползвайте се - излекувайте се с Аюрведа и започнете пълноценен живот без заболявания!

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ