29 Март 2024петък04:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Сблъсъкът на два поизбледнели гиганта

/ брой: 98

автор:Дума

visibility 328

На 24 май тази година ще станем свидетели на един от големите европейски финали! Тогава ще се изиграе последния мач във втория по сила европейски клубен турнир на Стария континент през този сезон – Лига Европа. Двата тима, които ще се изправят в решителен сблъсък са Аякс и Манчестър Юнайтед! Две величия в историята на футбола, два клуба, които имат изградено име, история, много фенове по цял свят и трофеи, които ги правят едни от най-великите отбори в историята на най-популярния спорт в света! В последно време обаче, Аякс и Ман Юнайтед сякаш позалязоха. Не са толкова много великите моменти за тях, като за това си има причини. Този финал обаче, е шансът им да напишат нова велика страница в своите истории и може би, да поемат отново по пътя на величието! Трофеят ще грабне победителят от единствения мач помежду им в този ден, а тези от вас, които обичат залозите трябва да знаят, че ще получат много добри възможности от топ букмейкърите за страната ни, за които подробни ревюта може да откриете в сайта Nostrabet.com.



Аякс – грандът с избледнял блясък

Никой не може да отрече, че Аякс е най-великият отбор в холандския футбол. Тима има цели 33 титли на страната в своята история и е рекордьор по този показател. В холандския гранд са се подвизавали световни футболни величия, като Йохан Кройф, Роналд Куман, Ван Дер Сар, Бергкамп, Клуиверт и още куп имена, оставали ярко своя отпечатък във футбола. Аякс не случайно е смятан за тима с една от най-добрите школи в целия свят, ако не и най-добрата. Толкова много футболисти са поели своето развитие от школата на тима от Амстердам. Дори през този сезон, тима разполага с изключително млад състав, чиято средна възраст през този сезон не надхвърля 24 години! Най-младата единайсеторка на Аякс в мач от настоящата кампания е имала средна възраст от 20,4 години, а най-възрастната единайсеторка средно е била на 23,9 години! С тези факти, определено Аякс не изневерява на традициите си да налага млади момчета, обучени да играят правилен футбол още от деца в школата на тима! Именно те ще се опитат да донесат нова европейска корона във витрината от трофеи на тима. Аякс е носител на 4 купи от Шампионска лига или КЕШ, както се е наричал турнира по-рано през годините, веднъж е печелил КНК и веднъж е триумфирал в турнира за Купата на УЕФА, който сега е под името Лига Европа! Годината бе 1992, а Аякс спечели купата срещу Торино, след 2 ремита във финалните срещи, но с повече голове на чужд терен! Голмайстор на тима в турнира е 19 годишният датчанин Каспер Долберг с 6 попадения. Дали Аякс ще успее да възвърне блясъка си и да добави нов европейски трофей, ще разберем скоро, но едно е сигурно – задачата им изобщо няма да бъде лека.

Ман Юнайтед – отбора, търсещ своята нова ера

Последните години бяха доста тежки за отбора на Манчестър Юнайтед, но в крайна сметка тима получава шанс да се бори за значим трофей, който може да промени много неща. Манчестър Юнайтед все още не успява да намери себе си, след оттеглянето на Сър Алекс Фъргюсън. Неуспешните престои на Дейвид Мойс и Луис ван Гаал най-сетне сякаш намериха изхода от омагьосаната въртележка с пристигането на португалския специалист Жозе Моуриньо. Факта, че успя да изведе Юнайтед до финал в Лига Европа сам по себе си говори много за качествата на португалеца, но истината е, че мнозина очакваха много повече от него. След Сър Алекс и успехите, които той донесе на клуба, Моуриньо е първия, който вдъхва увереност у феновете на тима и е близо до спечелването на единствения трофей, който липсва във витрината на Манчестър Юнайтед. Тима е абсолютен рекордьор с 20 спечелени титли в първенството на Англия, но освен това има 3 спечелени Шампионски лиги и една спечелена титла от КНК. Отбора не може да се похвали с ниската срена възраст, с която съперникът им разполага, но пък има на свое разположение опит и класа, в лицето на играчи, като Уейн Руни, Пол Погба, Давид Де Хеа, Хуан Мата, Хенрих Миктарян. Именно последният е сред голмайсторите на тима в надпреварата, който заедно със Златан Ибрахимович имат по 5 попадения. Шведския таран обаче е контузен и няма да играе във финала срещу своя бивш клуб. Жозе Моуриньо има много важна задача пред себе си, а изпълнението ? може да донесе началото на една нова ера за Юнайтед! Имайте предвид, че за подобен мач ще имате на разположение множество възможности, от които да избирате за своя залог, а букмейкъра Betfair ще бъде сред тези с най-добри оферти за своите клиенти. Повече информация за него четете в портала на Nostrabet.

Аякс vs. Манчестър Юнайтед

Двата отбора са изиграли едва 4 мача помежду си. За първи път те се срещат през сезон 1976/1977 в първи кръг за купата на УЕФА, когато си разменят по една домакинска победа, съответно Аякс печели у дома с 1-0, а Юнайтед с 2-0 в реванша, което праща английския тим напред в надпреварата. Сезон 2011/2012 също ги противопоставя един срещу друг, в същия турнир, за чийто трофей ще спорят сега. Срещат се двата пъти в 1/16-финалите, когато Аякс губи първия мач с 0-2 у дома и макар да печели с 1-2 в реванша, общият резултат отново е на страната на английския гранд. Така че, равносметката е по 2 победи за двата тима в сблъсъците помежду им, от които позитивите са били за Ман Юнайтед. Аякс изпусна титлата в Холандия, а Юнайтед място в топ 4 в Англия, така че този мач и тази титла са много важни за тях! Предстои 5-та битка, в която само един ще бъде победителят, шампионът и носителят на Лига Европа за сезон 2016/2017. Арената на сблъсъка е „Френдс Арена” в Стокхолм, датата е 24 май, а началото ще бъде дадено в 21:45 ч.!
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ