28 Март 2024четвъртък21:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Българин да се наричам - първа радост е за мене!

На абитуриентски бал с национална носия - добрата мода дойде от Силистра, дано не отмине незабелязано

/ брой: 98

автор:Петра Ташева

visibility 1517

Една чудесна новина изгря като слънце на надеждата! На абитуриентски бал с българска носия! Преди години имаше такива единични случаи, но сега вестта, че всички зрелостници от 12 "А" клас на Езиковата гимназия "Пейо Яворов" в Силистра се появили на абитуриентския бал облечени в наши национални носии, предизвика възхищението на хиляди българи. Истински фурор! Богатство от цветове! Младостта и красотата на младежите са подчертани от хубостта на българските носии, съхранили най-добрата естетическа култура в живота ни.
Сред честите вести за пошли съревнования между нашите абитуриенти изведнъж блесна тази радостна новина и ни вдъхна вяра, че БЪЛГАРСКОТО се пази, живее и няма да бъде забравено! Това е доказателството, че където и да отидат децата ни, с каквито и професии да се захванат, те не ще забравят РОДНОТО, ще съхранят българския дух. И дано навсякъде да показват и доказват, че  "Българин да се наричам - първа радост е за мене!"



Обществеността ни вече беше се наситила на чудати вести за абитуриенти, преситени и обръгнали от традициите и търсещи най-оригиналното облекло за бала и най-екстравагантното появяване сред съучениците и учителите. Тези "дирения" доведоха до неприемливи и абсурдни прояви. Имаше случаи да се ходи на бал с трактор, с кон, с мотор, с камион... А за облеклото - да не говорим! Зрелостници се появяваха с тоалети, които само правеха впечатление, но по-често предизвикваха даже отрицание на младостта и красотата. И за какво са тези безсмислени харчове, за къде са тези тоалети, които никога повече няма да бъдат използвани и не ще бъдат обличани втори път?! За къде са такива "подобия" на дрехи, които са само един всекидневен панаир, каприз, безсмислена суета, ненужна оригиналност. Защо за излишна показност се хвърлят на вятъра пари? Разочарования за родителите, грозна гледка за зрителите - преситихме се  от такива абитуриентски "зрелища".



Е, от Силистра дойде добрата мода, оттам беше подаден добрият тон. Гледам снимките от бала на зрелостниците от Езиковата гимназия и се радвам! Прекрасни деца! Изглеждат умни и добри! Желая им добър път в живота! Взирам се във физиономиите - всички са избрали най-подходящата за фигурите и лицата си българска носия! Всичките на главите си са с четириъгълните шапки на зрелостници, а под тях греят като засмени слънца техните усмивки. Прилича им радостта! Изглеждат щастливи. Радостна е и тяхната класна ръководителка, която е с тъмна пола и стилизирана бяла блуза с българска шевица. Всички заслужават овации и аплодисменти със скромността и чистата си красота!
Искам да вярвам, че подобни случаи ще бъдат все по-чести. Защото нашите деца, които се трудят усърдно, заслужават да бъдат щастливи и успешни в бъдещето, което е тяхно, което им принадлежи!   
  

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ