19 Април 2024петък09:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Левски взе Мапуку

"Сините" надвиха Дунав с 1:0 в Русе и ще спорят с ЦСКА-Сф в директен мач за второто място

/ брой: 98

автор:Дума

visibility 21

Конгоанецът Жуниор Мапуку е първият нов футболист на Левски в лятната селекция. Нападателят пристигна на "Герена" без трансферна сума, след като договорът му с Берое бе само до края на сезона. "Сините" продължават търсенето на още един футболист на тази позиция, като целта е новите да заменят Амаду Сукуна и Бабатунде Адениджи. Очаква се французинът Сукуна да бъде изгонен само след 6 месеца при столичани, а бъдещето на нигериеца още не е ясно. 27-годишният Мапуку пък има 28 гола в родния елит в 68 мача с екипа на Берое. Този сезон конгоанецът се завърна под Аязмото през есента и изигра общо 25 мача с 12 гола и 4 асистенции. 
"Благодаря на Господ за новия договор и за новото предизвикателство. Играх със сърце и душа до последната секунда за Берое. Пожелавам на отбора за новия сезон много успехи и да радват феновете си. Благодарности на невероятните фенове, които ме подкрепяха и винаги ще остане едно малко парче в сърцето ми от Берое. Поемам към ново предизвикателство", написа във фейсбук Мапуку. Той обаче си навлече гнева на феновете на "зелените", защото миналата седмица обявил в Стара Загора, че иска да остане там, а 2 дни след края на сезона за Берое подписа с Левски.
"Сините" пък прекъснаха черната си серия и надвиха Дунав с 1:0 в Русе пред 11 000 зрители. В герой се превърна смятаният за най-обещават млад футболист на столичани Божидар Краев (74). 20-годишният врачанин се разписа след центриране от корнер на бившия ас на "драконите" Антон Огнянов. Първият шут на Краев бе избит от вратаря на русенци Станислав Антонов, но при добавката я довкара. Така в своя мач №89 за мъжкия отбор на Левски младокът заби 24-ия си гол и 9-и този сезон, с който той се затвърди като реализатор №1 на "сините". Те играха обаче с резервния си жълт екип, а вратарят на Дунав също беше в този цвят. Облеклото на Антонов обаче бе с един нюанс по-светло и това остана незабелязано от главния съдия Волен Чинков, както и от дежурния делегат на мача Неделчо Михайлов, който на всичко отгоре е и председател на Спортно-техническата комисия към БФС. По правилник подобно съвпадение трябва да бъде избегнато. При гола именно заради екипите изглеждаше, че Краев и Антонов са от един отбор.
Левски събра 62 т. и се доближи на 2 т. от втория ЦСКА-Сф. В неделя от 18.30 ч. съперниците ще спорят в пряк двубой от предпоследния кръг за сребърните медали, които ще им осигурят и директна виза за предварителните кръгове в Лига Европа. Смятаното доскоро за "вечно дерби" може да остане и без този заряд, ако утре Лудогорец бие Ботев Пд на финала за купата пак на "Васил Левски". При дубъл на шампионите "сини" и червени" се класират пряко във втория по престиж евротурнир.



Спортният директор на Левски Даниел Боримиров и мениджърът Майез Мустафа (вляво) представят новото попълнение на "сините" Жуниор Мапуку

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ