20 Април 2024събота10:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Киро Японеца отказва да възстанови "Двойната къща"

/ брой: 98

автор:Дума

visibility 19

Кирил Киров, известен като Киро Японеца, обяви, че няма да изпълни искането на министъра на културата Боил Банов да възстанови съборената "Двойна къща" в София. Ако трябва да съм честен, не ме заболя от събарянето на "Двойната къща", защото не е паметник, каза Киров. Той обаче обяви намерението си да изкупи и други къщи паметници, но не за да ги събаря, а за да ги реставрира, ако са от национално значение. За "Двойната къща" Японеца бил платил 680 хил. евро, които превел по банков път на собствениците. По сделката са платени всички данъци. "Защо да я поддържам тази къща? Тя не беше паметник на културата. 70-те години е била паметник на културата за сведение. Категорията й не е от национално значение", каза Киров.
Японеца смята, че държавата и общината също трябва да се включат в поддържането на паметниците на културата и да не оставят собствениците им сами да вършат всичко. Той даде за пример Виена, където централната част се поддържала изцяло от общината. Киров разкри, че е можел да си купи подобен имот в Монако, но там нямало да му позволят да го разруши. Киров смята да построи бизнес център с голям подземен паркинг на мястото на "Двойната къща".
Киро Японеца обяви, че ако получи разрешение от Столичната община, е готов да построи огромна статуя на Исус Христос в местността "Копитото" на Витоша. Той смята, че това ще е атракция, която ще напомня на статуята на Христос, намираща се над Рио де Жанейро.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ