20 Април 2024събота05:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 99

автор:Дума

visibility 60

Скатов слезе в базовия лагер под Еверест
Д-р Атанас Скатов слезе за безопасност в базовия лагер, след като покори за втори път най-високия връх в света Еверест (8848 м). Сливналията разкри, че е изкарал 11 дни над 6500 м надморска височина, през които се изкачи и на Лхотце (8516 м). "Два върха, много вятър, студ, емоции, загинали колеги... Този път книгата ще е два тома. Трудна експедиция, но съм изключително щастлив, че участвах пълноценно и дадох всичко от себе си", написа Скатов в профила си във фейсбук.


Гришо пак ще играе благотворително за Ричърд Брансън
Григор Димитров ще участва и тази година на благотворителния турнир "Некер Къп", който се провежда на частния остров на английския магнат Ричърд Брансън. Българинът ще бъде част от звездите в надпреварата, в която аматьори плащат сериозни суми, за да могат да се изправят на корта срещу бивши и настоящи тенисисти. Събраните приходи са предназначени за благотворителни цели.

"Уимбълдън" изкарва пари от участието на Шарапова
Организаторите на най-авторитетния турнир "Уимбълдън" ще изкарат пари от участието на Мария Шарапова. Бившата приятелка на Григор Димитров не получи покана за основната схема, но придоби право да се пусне в квалификациите. Англичаните ще направят две сериозни промени, свързани с начина на провеждане на пресявките. За първи път в историята на турнира зрителите ще трябва да си плащат за билети, за да гледат тези не толкова интересни срещи. Другият прецедент е, че на мачовете от предварителните кръгове ESPN ще осигури тв покритие. Руската звезда получи наскоро отказ и от "Ролан Гарос", но хитрите англичани й пратиха покана за турнира на трева в Бирмингам. Така те ще подгреят отлично за участието на Шарапова на "Уимбълдън".

Почина Ники Хейдън 

Бившият шампион в MotoGP Ники Хейдън е починал вследствие на травмите от тежкия инцидент. 35-годишният американец беше блъснат от кола в Италия, докато карал велосипед. Хейдън беше в изкуствена кома в интензивното отделение на болница в Римини, заради тежки травми на главата и гърдите. Той се състезаваше в MotoGP между 2003 и 2015 г., като караше за Хонда и Дукати. През 2006 г. стана световен шампион, прекъсвайки тоталната доминация на Валентино Роси (Ит).




Снимка БГНЕС

Организаторите на 101-ата обиколка на Италия означиха специално прохода Мортироло в памет на загиналия преди месец италиански колоездач от казахстанския Астана Микеле Скарпони, в 16-ия етап на Джирото Ровета - Бормио (222 км) вчера

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ