29 Март 2024петък14:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ЛУКойл разгроми Берое

/ брой: 99

автор:Дума

visibility 17

ЛУКойл Академик поведе на Берое във финалния плейоф в баскетболното първенство след разгром с 96:81 (18:22, 21:20, 32:22, 25:17). В серията се играе до 3 победи в пет мача, а вторият е довечера отново в Правец. Пред собствена публика "студентите" бяха в ролята на догонващ само до почивката, но в третата четвърт затегнаха защитата си и направиха значителна разлика, като реализираха 32 т. и буквално прекършиха гостите. Най-резултатен за домакините беше американецът Дани Гибсън с 22 т., а сънародникът му Стив Зак се отличи с "дабъл-дабъл" - 14 т. и 10 борби. Павлин Иванов добави 19 т., а украинецът Максим Корниенко 16 т. За Берое също американци бяха най-резултатни - Ааърн Джоунс вкара 19 т. и овладя 10 борби, а Брандис Рос завърши със 17 т.
С играта си ЛУКойл даде заявка за защита на титлата, въпреки че в предния кръг тимът беше пред отпадане и губеше с 1:2 мача от Рилски спортист, но постигна обрат.
"Повратният момент дойде през второто полувреме, когато Берое направи много грешки, които, до голяма степен, бяха предизвикани от добрата ни защита. Първото полувреме те имаха само 4 грешки, а ние ги принудихме да направят 14 във второто, след които вкарахме и натрупахме преднина. Играчите ми са изключително мотивирани да покажат какво могат, защото винаги се говори как съдиите ни помагат, а не се коментират качествата на момчетата. Да не забравяме, че имаме петима национали", обяви Дечев.
"Играхме слабо и направихме доста грешки в нападение. Това даде самочувствие на ЛУКойл и те вкараха доста точки. Едно от нещата, които искам от отбора, е да издържим психологически, да си гледаме нашата си игра и да не се интересуваме от друго, но сега големият проблем дойде именно от нашата игра. В отделни ситуации не издържахме психически. За мен ЛУКойл е най-добрият отбор в България и ще ни бъде много по-трудно в плейофна серия, отколкото в един мач, както беше за купата", каза Любомир Минчев, който е и селекционер на националния отбор. Тимът му гони исторически требъл този сезон, след като триумфира за купата именно след победа на финала над ЛУКойл, а после спечели и Балканската лига.
За третото място в НБЛ Рилски спортист би Черно море със 102:82 (19:19, 26:24, 31:24, 26:15) в Самоков и при втора победа довечера във Варна, ще се окичи с бронза.

 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ