20 Април 2024събота04:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Театрални директори и мениджъри поканиха на работа абсолвенти на НАТФИЗ

/ брой: 99

автор:Дума

visibility 600

Тържествена церемония по дипломирането на абсолвентите от випуск 2017 се състоя вчера в Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов". Близо 130 бакалаври и магистри от факултетите "Сценични изкуства" и "Екранни изкуства" преминаха по "червения килим" на НАТФИЗ, информира Десислава Димитрова, пиар експерт на академията.
Ректорът проф. д-р Станислав Семерджиев приветства официалните гости и обществениците, подкрепили двете национални издания на кампанията "Учи в България, завладей света!". След тържествената встъпителна реч на проф. д-р Семерджиев последва обявяването и връчването на "Най-най-най". Наградата е първият отличителен знак в професионалното развитие на абсолвентите, затова честта по връчването беше предоставена на уважилите дипломирането гости. В 13-ото издание на "Най-най-най" номинираните се оказаха 35. Отличията - статуетка и грамота, бяха връчени в 12 категории. Елена Петрова, Славена Зайкова и Християна Йотова получиха приза "Актриса за драматичен театър", а Александър Евгениев Стефанов и Ахмед Юмер - "Актьор за драматичен театър". Дорина Пунчева и Наско Николчов взеха отличието в категория "Театър на движението". Патриция Пъндева и Аладин Алиибрахим отнесоха наградите "Актриса за куклен театър" и "Актьор за куклен театър". Елица Йовчева взе статуетката "Режисьор за драматичен театър", а Любомир Колаксъзов - "Режисьор за куклен театър". Василена Ялъмова получи "Дизайнер за сценични и екранни изкуства", а Виктория Андрекова - "Сценограф за куклен театър".
Тази година носители в категории "Най-добро представление в УДТ" и "Най-добро представление в УКТ" станаха три спектакъла - те ще бъдат показани на емблематични столични сцени. На 29 май абсолвентите на проф. д-р Ивайло Христов ще играят "Януари" в НТ "Иван Вазов". "Бай Балчо споменува" на класа на проф. Пламен Марков ще бъде представен на 30 май в "Българска армия". В началото на следващия театрален сезон на сцената на Столичния куклен театър класът на проф. Боньо Лунгов ще изиграе "Море от фантазия". Отправената от Мариус Донкин, Мирослав Пашов и Кирякос Аргиропулос покана да представят на професионалните си сцени отличените дипломни спектакли е свързана с юбилейното ознаменуване на 75 години държавно театрално образование в България.
Неочаквана изненада поднесоха 12-те директори на драматични, куклено-драматични и куклени театри от цялата страна, като обявиха съревнование в отправянето на покани за работа към дипломиращите се абсолвенти.
Проф. д-р Станислав Семерджиев връчи наградите на 11-те отличници от випуск 2017, след което абсолвентите получиха своите дипломи от декана на факултета "Сценични изкуства" проф. Снежина Танковска, от декана на факултета "Екранни изкуства" доц. Любомир Христов и от ръководителите на завършващите класове проф. Боньо Лунгов, проф. д-р Ивайло Христов, проф. Пламен Марков и доц. Ясен Вълчанов.
Попътен вятър на випуск 2017 г. пожелаха лично и подкрепилите кампанията "Учи в България, завладей света!" гости на церемонията Яшо Минков, зам.-кмет на Димитровград, Нела Рачевиц, зам.-кмет на Габрово, Магдалена Герева, представител на Пловдив, Ивайло Цанев, представител на Шумен, Тодор Боянов, директор на ОДТ в Димитровград, Гълъб Бочуков, директор на ТМЦ - Кърджали, Чавдар Ненов, директор на Общинския театър в Кюстендил, Александър Жеков, директор на ДКТ в Пазарджик, Васил Василев, директор на ДКТ в Плевен, Мария Райнова, директор на КТ в Благоевград, Албена Халачева, пиар на ДКТ в Сливен, Румен Бечев, директор на РДТ в Смолян, Васил Вълчев, директор на МДТ във В. Търново. Поздравителни адреси изпратиха от МОН, общините Благоевград, Добрич, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Стара Загора и Варна.


Отличниците на випуск 2017



Снимки Мариана Жижанова (ІV курс "Фотография")

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ