26 Април 2024петък22:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Стефан Пастис и "Тими Провала" гостуват в България

/ брой: 100

автор:Дума

visibility 23

Стефан Пастис - авторът на култовата поредица за Тими Провала и неговия партньор Мечо Тотала, пристига в България, за да отпразнува у нас Международния ден на детето. Поводът за събитието са първите по рода си литературни дни за деца и младежи "Варна Лит", които ще се проведат в морската столица от 31 до 3 юни, като преди това неподражаемият Пастис ще поспре и пред софийската публика.
Американският писател ще представи героите си на открита забава от 17 ч. на 28 май в литературния клуб "Перото", ще разкаже по-подробно какво предстои в морската столица и ще се опита да изпълни заканата си да организира най-голямата и спонтанна екскурзия... към Варна.
На фона на морето и вълните Пастис ще посрещне с малки и големи изгрева на 1 юни. Негови верни помощници ще бъдат Тими и Мечо, а Пастис обещава да не прави много бели по време на представянето си, което ще се състои на Деня на детето от 17 ч. в книжарница "Сиела" във Фестивалния и конгресен център.
Пастис е художник на комикси, но големият му успех идва с Провала. На въпроса защо героят му Тими говори като възрастен, той отговаря, че малкият детектив много иска да изглежда голям и важен като известните му "колеги" Филип Марлоу и Сам Спейд от "Малтийският сокол". Споделя също, че е направил илюстрациите с идеята да имитира детска рисунка и че най-голямото му желание е децата да се забавляват. "Тими Провала" на Стефан Пастис е издадена в 30 страни, на български е в превод на Цветана Генчева (изд. "Сиела"). Само преди месец Пастис обяви, че е подписал договор с "Дисни" и предстои екранизация по хитовата поредица.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ