19 Април 2024петък11:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 100

автор:Дума

visibility 24

Девета загуба за Аоияма в Токио
Даниел Иванов-Аоияма допусна девета загуба на майския турнир по сумо в Токио. В схватка от XI кръг българинът падна от Терунофуджи. Едноличен лидер вече е Йокодзуна Хакухо, който тръшна Гоейдо и продължа без загуба. Първо поражение допусна Харумафуджи, който бе изхвърлен от дохиото от Митакеми и остава втори.


Медали от игрите в Рио ръждясват и се разпадат
Много от медалите от Олимпиадата в Рио вече започнаха да се разпадат или ръждясват. Говорителят на Игрите Марио Андрада заяви, че специална комисия е забелязала проблеми в 6-7% от отличията. "Повечето дефекти са се появили в следствие на удар в земята. Сред най-често срещаните проблеми са падане на покритието, ръжда или появата на черни петна на места, на които медалите са претърпели удари в следствие на изпускане", каза Андрада.


Даряват органите на Ники Хейдън
Семейството на световния шампион в Мото ГП Ники Хейдън ще дари органите му, надявайки се те да спасят човешки живот. Тленните останки на американеца ще бъдат транспортирани в Кентъки с частен полет, заедно с близките му, които дойдоха в Италия веднага след инцидента, при който Хейдън бе блъснат от автомобил и почина. Смъртта на пилота засегна дълбоко жителите на родния му град Оуенсбъроу, където бе обявен ден на траур.


Откриха още четирима загинали под Еверест
Непалски шерпи са открили четири тела на алпинисти в палатков лагер в подножието на Еверест (8848 м). Така броят на загиналите по склоновете на най-високия връх на света за последния месец достигна 10. Телата са открити в палатките им в последния височинен лагер под върха на височина от 8000 м. Предполага се, че алпинистите  са се задушили с въглероден двуокис. Сезонът за изкачването на Еверест приключва в края на май. Тази година експедициите са особено затруднени заради силните ветрове. В Непал са издадени 371 разрешителни за изкачване, а още 200 катерачи са поели по склоновете откъм Тибет и Китай. В неделя вечерта върхът бе покорен и от родния алпинист Атанас Скатов.

 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 509

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 508

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 485

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 479

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 587

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 544

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 520

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 475

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 608

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 501

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 514

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ