Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Юли 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Коментари

Неблагодарници

Кристиела Симеонова

25. Май 2017 , брой: 100   582   0Кланяхме се доземи, а и продължаваме - такова е (без изгледи да се промени) през последните години поведението на българските управници към Евросъюза, в рамките на който продължаваме, дори след 10 години членство, да не се чувстваме като равноправна част. България и ЕС, а не ние като част от общността на 28-те. Заслугата за това в по-голямата й част е именно на нашите управници, за които смисълът на ЕС опира единствено до европарите. Бедна държавица сме, какво да се прави! В името на пустите еврофондове сме готови да се съгласяваме с всичко, което поискат "началниците". А висша награда за безгръбначното ни поведение е всяко "Конграчулейшънс" от устите Меркелови, от което мед му капе на сърцето Борисово. И всички са доволни! Или поне така мислехме...
И ето поредното разочарование - никакво признание! Искат да им кимаме - изпълняваме раболепно, пък никоя страна в съюза не ни приема за желан партньор, както сочи проучване на Европейския съвет за външна политика?! А мислехме, че тази позиция е изгодна за всички! Ех, неблагодарници са тези в Европата! Да не би пък да искат от нас да изразим поне веднъж своя позиция, да покажем характер? Това ли е правилното поведение - как да разберем, като ни е толкова чуждо, въпреки опитите на Борисов да ни омае с приказки, че там, на Евросъветите, му се чува думата? Дали пък именно имиджът ни на нищо незначеща страна не е в основата на резултатите от цитираното изследване? Или пък то илюстрира на практика как стоят нещата в ЕС - силните диктуват, по-слабите изпълняват, затова и отношението към тях е такова, като към кръгла нула? Все тенденции, които затвърждават все по-ясното формиране на многоскоростна Европа, в която Германия и Франция се открояват със силните си връзки и с влиянието си върху европейската политика, както показва проучването.

 

 

Коментари

 • 27. Юли 2017 145
  122
  0

  Уважаеми представители на медиите,
  Пише ви един обикновен синдикален председател на малка организация, обиден от приказките по адрес на обикновените хора, които всеки ден изкарват със своя труд заплатите на своите работодатели.
  Ето и моето открито писмо, което се надявам да стигне до тях чрез вас:

  Уважаеми работодатели,

  Ние, над 300 000 търтея, които...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"