20 Април 2024събота17:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Местят "Нострадамус" в Пловдивския панаир

В рок операта на Николо Коцев участват български, турски и шведски артисти и музиканти

/ брой: 101

автор:Дума

visibility 28

Поради неустойчивото време и прогнозите за дъжд в Пловдив на 26 май, представлението на рок операта "Нострадамус" ще се проведе в Палата №2 на Пловдивския панаир от 20 ч. Освен от форсмажорните обстоятелства, това решение е наложено най-вече от невъзможността на оркестъра да репетира и изпълни произведението дори и при най-малката влажност в театъра. Схемата на сядане в Палата №2 ще бъде идентична с тази на Античния театър, като единствената разлика ще бъде липсата на денивелация.
За тези, които са купили билети за Античния театър, но вместо в Палата №2 желаят да посетят представлението в София, пропуските ще важат за достъп до представлението и настаняване на свободни места в зала 1 на НДК на 27 май от 20 ч.
Студийният вариант на "Нострадамус" излиза на диск преди 16 години, с участието на знаменитости като Глен Хюз, Джо Лин Търнър, Алана Майлс, Дуги Уайт, Йорн Ланде и други рок величия, а световната критика я определя като "крайъгълен камък в жанра".
Сюжетът на рок операта е базиран върху биографията на френския пророк Мишел де Нострадамус, който е предсказал смъртта на крал Анри II, Втората световна война с Хитлер, Френската революция, Наполеон и т.н. Застъпени са и пет от неговите най-ярки предсказания - три от тях са се случили, а другите две се отнасят за бъдещето.
Световната премиера на рок операта на известния рок музикант и композитор Николо Коцев се състоя през ноември 2016 г. на сцената на Държавната опера в Русе, както ДУМА писа.
В "Нострадамус" участват български, турски и шведски артисти и музиканти, както и рок група "Кикимора", хор, балет и оркестър от Държавната опера в Русе под диригентството на маестро Найден Тодоров. Сред новите лица в представлението е талантливата млада изпълнителка Нора Караиванова, която е сред обещаващите гласове на българската музикална сцена. Певицата ще влезе в ролята на Катерина Медичи - влиятелна  и силна жена, изиграваща положителна роля в съдбата на Нострадамус, когото неведнъж спасява.
Организатор на събитието е фондация "Пчелен кошер".


Официален трейлър: https://youtu.be/PY4aihBFxZM

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ