16 Април 2024вторник19:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Марселиньо пак е "Футболист на футболистите"

Димитър Бербатов получи наградата за цялостен принос към футбола

/ брой: 101

автор:Дума

visibility 42

Бразилецът Марселиньо бе избран за най-добър футболист на сезона в 16-ата анкета "Футболист на футболистите", организирана от Българската асоциация на футболистите (БАФ). Халфът на шампиона Лудогорец, който има и български паспорт, бе победител в анкетата и през 2015 г., а миналия сезон беше подгласник на съотборника си Владислав Стоянов. Марселиньо получи и традиционния подарък - картина от български художник от президента на БАФ Дончо Донев.
Този път Владислав Стоянов, който се лекува след операция на коленни връзки, бе определен за подгласник заедно с Тодор Неделев (Ботев Пд).
За най-добър треньор отново беше обявен наставникът на шампионите от Разград Георги Дерменджиев. Негови подгласници станаха Николай Киров -Белия, чийто Ботев Пд изненадващо спечели финала за Купата на България в сряда, и Веселин Великов, ръководил хита в елита Дунав.
За най-добър млад футболист беше обявен нападателят на ЦСКА-Сф Кирил Десподов, а за негови подгласници бяха отличени Божидар Краев (Левски) и Антонио Вутов (Ботев Пд).
Защитникът на Славия Петко Христов бе отличен като най-перспективен футболист. Той не присъства на церемонията, а наградата му получи селекционерът на националния отбор до 19 г. Ангел Стойков. Треньорът получи и новоучредената награда за национално постижение заради класирането на тима на финалите  на европейското първенство в Грузия. Всички футболисти и хората от треньорския екип получиха билети за благотворителния мач на Димитър Бербатов на 14 юни.
Самият Бербатов бе отличен за цялостен принос във футбола и за дейността си извън него.
"Хубаво е, когато има хора, които виждат нещата които правиш за децата и бъдещето. След какво става в българския футбол, доколкото мога и виждам напредък в доста области", каза той и обеща незабравимо шоу на 14 юни, когато е благотворителния мач, организиран от него и Луиш Фиго. Бербатов призова всички присъстващи на награждаването в зала "София" да си купят билети за шоуто, за да подпомогнат благотворителната му дейност, насочена към българските деца. Той се надява скоро да намери отбор, където да продължи кариерата си. "Ако не се получи, всичко свършва. Опитвам да си намеря нещо за още една година. Но вече съм на 36 г. и е много трудно. Ако излезе нещо, ще го грабна", призна Митко. Той призова юношеските национали да следват сърцето си, но и да слушат треньора си Стойков, с когото са играли заедно в младежките национални формации.
Наградата за голмайстор получи румънският нападател на Лудогорец Клаудиу Кешеру, който до момента е вкарал 22 гола - с 8 повече от Мартин Камбуров (Локо Пд). Неговият съотборник Светослав Дяков беше обявен за най-постоянен футболист.
Кешеру и Дяков също не присъстваха на награждаването.
Наградата "Трифон Иванов", която преди година беше учредена в памет на легендарния защитник за проявени мъжество и характер, бе присъдена на братята Илко и Димитър Пиргови, които играят съответно за Локомотив Пловдив и Левски. Те я получиха за участието си в двубоя между отборите си само ден след погребението на баща си, загинал при нелеп инцидент.
За най-добра футболистка беше обявена Силвия Радойска (НСА), а нейни подгласнички станаха Николета Бойчева (ЖФК Бургас) и Нора Димитрова (ЛП Суперспорт - Сф).



Наградите на сезона
Най-добър футболист: Марселиньо (Лудогорец); подгласници: Тодор Неделев (Ботев Пд) и Владислав Стоянов (Лудогорец)
Най-добра футболистка: Силвия Радойска (НСА); подгласнички: Николета Бойчева (ЖФК Бургас) и Нора Димитрова (ЛП Суперспорт - Сф)
Най-добър треньор: Георги Дерменджиев (Лудогорец); подгласници: Николай Киров (Ботев Пд) и Веселин Великов (Дунав)
Най-добър млад играч: Кирил Десподов (ЦСКА-Сф); подгласници: Антонио Вутов (Ботев Пд) и Божидар Краев (Левски)
Най-перспективен играч: Петко Христов (Славия)
Награда за цялостен принос към футболната игра: Димитър Бербатов
Награда "Трифон Иванов" за проявени мъжество и характер: Илко Пиргов (Локо Пд) и Димитър Пиргов (Левски)
Награда за постижение на годината: Национален отбор до 19 години
Награда за най-постоянен играч: Светослав Дяков (Лудогорец)
Награда за голмайстор на сезона: Клаудиу Кешерю (Лудогорец)

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 323

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 323

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 295

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ