19 Април 2024петък07:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Нищоправене

/ брой: 101

автор:Юлия Кулинска

visibility 42

Вече втори месец мнозинството в парламента доказва, че безделниченето не е забравено умение. И че основното занимание на депутатите от управляващата коалиция е ... нищоправенето. В деловодството на НС се мъдрят едва 10 законопроекта, половината от които са внесени от БСП. Нали помните, че сред останалите бисери на законотворчеството на ГЕРБ и патриотите е и оня лобистки документ за земеделските земи, който поживя ден-два и беше оттеглен от самите вносители. Парадоксално и недопустимо 44-то Народно събрание започна с фалстарт.
В новата политическа история няма друг законодателен орган, на чието ръководство чак така фрапантно да не му пука за проблемите на хората и на държавата. Мудна работа на комисиите, пленарни заседания по 15-20 минути, празнословие и кухи фрази, леещи се от устата на мнозинството са краските, които рисуват нищоправенето на Народното събрание. И до днес депутатите се лутат безцелно из кулоарите в очакване на смислени занимания в пленарната зала. За да се имитира дейност, в дневния ред на пленарните заседания се предлагат попретоплени доклади, останали от миналото Народно събрание.
В същата спирала на нехая е и кабинетът. То не бяха хвалби от страна на ГЕРБ и Борисов колко велики неща ще сторят, като спечелят изборите. Проглушиха държавата колко прекрасна и уникална е управленската им програма, която все още е обгърната в дълбока тайнственост. А приоритетите им просто били умопомрачително социални. Обещаваха на килограм повишаване на пенсии и заплати, борба с битовата престъпност и с корупцията, промени в НК и НПК. През цялата предизборна кампания Бойко Борисов бодряшки обясняваше, че БСП няма екип, а ГЕРБ имат подготвени професионалисти.  Всичко това се срина на пепел, когато думите трябваше да бъдат облечени в дела.
И голата истина лъсна. Тишината откъм "Дондуков" 1 е оглушителна. Нула законопроекти. Никакви идеи за закони. Няма дори и намеци за инициативност. Не е ли парадоксално, че чак месец след като парламентът заработи, се наложи министрите да бъдат сръчкани, за да започнат да вършат нещичко!?    
Съвсем навременно е предупреждението на социалистите, че парламентът все още не е влязъл в ритъм и лъкатуши като автомобил със спукана гума. БСП не спечели изборите, но пък осигури законодателна програма на депутатите. Която обаче отлежава в комисиите...
Но да не си помислите, че нищоправенето е мързел!? Не, "хората не са мързеливи. Те просто имат слаби цели - цели, които не ги вдъхновяват", е казал световният гуру в самоусъвършенстването Тони Робинс.
Та, и управляващите така...
 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ