27 Април 2024събота02:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

75% от случаите на болест на щитовидната жлеза не се диагностицират

/ брой: 101

автор:Дума

visibility 76

Между 65 и 75 на сто от заболяванията на щитовидната жлеза у нас не се диагностицират. Това заяви проф. Ана-Мария Борисова, председател на Българското дружество по ендокринология, началник на клиника по ендокринология и бивш здравен министър. Повод за изказването й е Световният ден за борба с болестите на щитовидната жлеза, който се отбелязва на 25 май.
Болестите на щитовидната жлеза засягат и мъжете, но много по-често - жените. В света съществуват безсимптомни форми на заболяванията и човек не знае, че има такова заболяване. Около 260 хил. българи имат понижена функция на щитовидната жлеза. Намалената функция на щитовидната жлеза се среща почти 3 пъти по-често при жените, отколкото при мъжете. Често в основата на сърдечното заболяване има нарушена щитовидна жлеза. Около 95% от хората с болна жлеза имат тиреоидит на Хашимото. Симптомите са умора, отпадналост.
Свидетели сме на епидемия от възли и от рак на щитовидната жлеза, каза проф. Русанка Ковачева, началник на Клиниката по тиреоидни и метаболитни костни заболявания в Университетската болница по ендокринология. Около 5-6% от хората с възли на щитовидната жлеза развиват рак. Ако възелът е доброкачествен, над 3 см може да причинява симптоматика, но не значи, че задължително трябва да бъде премахнат.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ