26 Април 2024петък21:35 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Медии

БНТ и зрителите й тръгват по стъпките на Апостола

Инициативата "Левски в моя град" насърчава младежите да изследват българската история

/ брой: 101

автор:Дума

visibility 45

С новата си кампания "Левски в моя град" екипът на "По света и у нас" на БНТ насърчава младежите да изследват българската история, да се разровят в миналото, а след това - да представят резултатите от работата си в ефира на медията.  Инициативата е част от Националния календар за честванията на 180-годишнината от рождението на Васил Левски и е реализирана с подкрепата на Министерството на културата, уточняват от БНТ.
Проектът е насочен към младежи между 10 и 18 години, които имат интерес към делото на Васил Левски.  От 22 май до 10 юни 2017 година ще се формират ученически екипи, които ще изследват малко познати или забравени факти, документи, истории и разкази за Апостола на свободата, случили се в техния град. Младежи и ученици могат да кандидатстват за участие в кампанията на e-mail: levski@bnt.bg. Екипът на предаването ще се свърже с всеки, чиято писмена идея бъде одобрена.
Изследователската част на кампанията "Левски в моя град" ще продължи от 10 юни до 18 юли 2017 година. Младежките екипи ще работят с редактора на "По света и у нас" Весела Смилец, която ще бъде техен ментор, а за консултант ще бъде привлечен изтъкнат български историк. Всеки ученически проект ще бъде заснет и излъчен в праймтайма на БНТ1 в навечерието на годишнината на Васил Левски. 
От БНТ уточняват, че в основата на идеята, която провокира изследователския дух на ученици от цялата страна, са шефът на дирекция "Информация" Даниел Чипев и изпълнителният продуцент и водещ на "По света и у нас" Надя Обретенова. "С тази кампания искаме да обърнем внимание на по-малко известните факти за Левски и да проверим има ли истина зад легендата. Но не само това - новата поредица е още един проект на новинарския екип, с който искаме да привлечем младите зрители, предизвиквайки тяхното любопитство", коментира Чипев. "Вярваме, че днешните младежи имат нужда от това да следват героични примери от българската история. Такъв беше и примерът със Стилияна Параскевова. 14-годишното момиче, ушило българското знаме, което вече влезе в училищата като урок, написан от същия екип на БНТ", допълни и Обретенова.


Видеоклип на кампанията: http://news.bnt.bg/bg/a/vklyuchi-se-v-mladezhkiya-proekt-na-bnt-levski-v-moya-grad

Следете подробности за кампанията "Левски в моя град" в информационните емисии "По света и у нас" по БНТ1 и на news.bnt.bg!

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ