Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

29 Юни 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Става дума за географско понятие

26. Май 2017 , брой: 101   1309   7Мария Захарова
говорител на Външното министерство на Русия

Убедени сме, че такъв светъл празник като Деня на славянската писменост 24 май трябва да помага за сближаването на нашите народи, които почитат Кирил и Методий, и със сигурност не трябва да става причина за раздори и конфликти, да не бъде повод за изкуствено нагнетявани страсти. Това е изкуствено раздухван скандал, който при "правилна" обработка е напълно способен да внесе някакви елементи на напрежение в руско-българските отношения, до което, надявам се, няма да се стигне. Разбира се, това едва ли би било от полза за нашите две страни.
Тези изявления са необосновани, възможно е да не се е доразбрало за какво ставаше дума. По време на пребиваването на президента Георге Иванов в Русия бяха направени изявления по тази тема. Никой в Русия - а на мен не ми е известно какво се е говорило в други страни - не се опитва да отрича приноса на Първото българско царство в делото за създаването на славянската писменост, това би противоречало на историческите факти.
В този случай става дума за македонските земи и то за македонските земи като за географско понятие.
Още по времето на Римската империя регионът, където по-късно са се родили и работили светите Кирил и Методий, се е наричал Македония, затова по този въпрос всичко би трябвало да е пределно ясно и понятно.
Възможно е това да е било неправилно изтълкувано, преведено или поднесено. Нашата позиция по този въпрос беше изложена много ясно. Смятаме, че би било целесъобразно сега да се съсредоточим върху обсъждане на въпросите на двустранното сътрудничество, а не да се търсят поводи за конфронтация.
                         БТА от ИТАР-ТАСС

 

Шюши Цюши - китайски мъдрости

Разумните между хората, като граждани, не представляват обществения интерес.

Разумните между хората, бидейки членове на партия, не представляват интересите на партията.

Разумните между хората, явявайки се учредители на фирми, не представляват търговските интереси на своите фирми.

Разумните хора от народа се стремят да говорят за истината на живота.

Тя е винаги горчива!

България се напълни с тъпанари. Кой ги ражда? Тъпанари като теб!

Иначе откъде ще дойдат те в държавата?

От размножителния процес на такива като теб, разбира се.

Много е просто и логично, нали?

Това имам предвид, като говоря, че децата ти са тъпи. Не конкретизирам личностно. Обобщавам.

Защото иначе, нека да се да повторя пак - откъде дойде тъпотата, която днес ни залива отвсякъде?

От хранителната среда създадена през последния четвърт век специално и нарочно за вас - тъпанарите.

Тъпанарите днес размножават тъпотата си.

Способните днес мрат под нейния гнет.

Това е истината за съвремието!

Всичко останало, което си изсрал - изобщо не искам да го ровичкам - предварително много добре и отдавна знам на какво си способен. На тъпота - само и единствено - в минало, настоящо и бъдещо време.

В това число и поколенчески. Дали включително в пряк или само в преносен смисъл не ме интересува въобще!

до Лайнян

Ще почна с края на изаканото от теб, че децата ми били тъпи?! Много грозно. Простакът си е простак и ти си наистина такъв. Навремето Радой Ралин написа, че "По-страшен от СПИН-а, по-опасен от рака - сега за сега си остава простака.
Ти не си само простак, но и лъжец. Лъжеш, че си комунист, но нещо си го закъсал с класовата борба. Даже тук се хвалиш- колко велик бизнесмен си. Няма лошо. Но ако си от едрата буржоазия, то тогава ясно се определи, защото ние тука, които си продаваме работната сила, сме просто пролетариат, а не дребна буржоазия.
Изглежда, че между поредните напъни на перисталтиката си открил, че комунизма е еврейско пъклено дело. Браво! Ха, добър ден! Това, което простата ти тиква не знае, че еврейщината /юдаизма/не е националност а доктрина. И комунизмът е създаден по образ и подобие за постигане на котерийни интереси. Тука не визирам Маркс, който беше рационалист. Заедно със Сократ и Кант той вярваше в човешкия разум като основа на единството на човечеството. Но неговото учение, което е основано на класовия интерес, ускори упадъка на тази вяра. Подобно на Хегеловото учение за това, че идеите се определят от националния интереси и традиции, Марксовата доктрина подкопава рационалистичната вяра в разума. По такъв начин, заплашен както от дясно, така и от ляво, рационалистичният подход към социалните и икономическите проблеми едва ли може да устои на фронталната атака от страна на историцисткото пророчество и ирационализма на оракулите. Ето защо конфликтът между рационализма и ирационализма стана най-важният интелектуален и може би дори морален проблем на нашето време.
По принцип лявата идеология е "идеология на завистта" и затова ако разгледаме разума като социален продукт като част от духа на обществото /например нацията или класата/, то ще открием твърде големи различия. Ако кажа, че дължим разума си на обществото, то аз винаги имам в предвид, че го дължим на определени конкретни индивиди, и на нашето интелектуално общуване с тях. Друг въпрос е, когато общуваме с много по-богати индивиди от нас. Тогава нещо в нашата природа ни подтиква да добием същите блага, които те притежават.
Затова практиците на комунистическите революции като Алексанър Парвус/Израил Гелфанд/Владимир Улянов/Ленин/, Лев Троцки/ Лейба Бронщайн/, Григорий Зиновиев/Хирш Апфелбаум/, Лев Каменев/ Лейб Розенфелд/..и много други- все еврей/пълният списък е публикуван от Никола Николов в "Тайните протоколи"/ са били наясно с тази страна на човешките страсти.
Естествено техните цели не са имали нищо общо с идеите на "комунистическия рай", а са били по посока на усвояване на парите на германската държава, която е заинтересована от излизане на Русия от войната.
Скоро стане известен фактът, че пасажерите на бронирания влак, който носи злато за революцията в Русия до един са си закупили имоти в Аржентина, където след края на акцията са щели да изкарат старините си като богати земевладелци. Затова в началото те просто са се отдали на грабежи, които са документирани в книгата на Игор Бунич "Златото на партията".
Споменатият Троцки, даже убеждава американските банкери от еврейски произход да продължат финансирането на революцията след края на войната. И това се случва.
Но да не се отклоняваме в историята. Тя просто трябва да се прочете. Нещо, което ти не си направил. Понеже в постингите си има твърде много фекалии и изобилства от кенефи, сранета и прочие дейности свързани с отделителната система затова ще те наричам Лайнен.
Изглежда ти не чакаш да дойде предначертания комунизъм, а работиш ударно по капиталистически за да натрупаш богатства. Поздравления!
Но защо се наричаш КОМУНИСТ?
Дали защото си просто едно дърто лайно. Сигурно е така. Лайнен.

Що се отнася до ужким комунистическата световна революция

Що се отнася до световната революция, дребнобуржоазно ограничен тъпанарино, това е чисто еврейска пъклена измишльотина - през годините после този напън се изроди в идеята за световно правителство и след това се превърна в отиващия си от хоризонта днес неолиберален мираж за глобално световно еднополюсно устройство под безапелационното еднолично американско лидерство и джандармеризъм.

Това са различните превъплъщения на един и същ еврейски мираж за световно господство, на което един и същ мисловно образян еврейски исторически плезерватив непрекъснато поддържа откъм отзад един и същ шаблон на едно и също генетично наследство.

Комунистите (и то изключително и само извратено руските комунисти) нямат нищо общо и винаги са били само нещастно заблудени жертви на тази много кретенски генетично вродена и навсякъде по течението на историята пренасяна, възнасяна и поддържана, исторически извечна еврейска мания за овладяването на целия свят.

Сталин веднага прекрати идиотизмите на лъжата за световната революция, когато дойде на власт, заедно с другата внушавана от Троцки монументално кретенска идея за ужким нова икономическа политика, която беше започнала да връща обратно назад стария капитализъм в Русия.

Троцки беше успял да излъже и да манипулира Ленин, но Сталин го изгони от руската държава и после го смачка съвсем, за да унищожи окончателно идейната му смрад. Да, обаче - не. Защото днес се оказва, че Троцки е успял да остави еврейски глобалистически гени и при американците, от които са се пръкнали и размножили неоконите, завладели и управляващи Америка и света през последния половин век.

Да, обаче - тия дни еврейския световен глобализъм пак го подгониха и пак ще го смачкат. Почти до неузнаваемост. Защото ... той пак ще остави отровните си цветя от типа на македонската или украинската нация (под формата на Ал Каида, Ан Нусра и ИГИЛ) този път в Азия.

Така се развива светът, тъпанарино!

Но ти това, понеже си тъп духовен онанист и дори подсъзнателно така си си избрал името, няма да можеш да го разбереш никога. И децата ти сигурно са тъпи като теб. Вие напълнихте цяла България.

Онанчо, глей к'во правиш, бе кретен!

В момента, в който ти се изсра тук, някакъв пишман чистник от местните кенефчии веднага изтри цялата рубрика и я прати в архив. Тъпанар. Пълна е догоре и навсякъде цялата държава с тъпанари - не само ти си такъв.

Маша

Ех, Маша, Маша!
Няма такава провинция през 9 век с име Македония. Пък и Римската империя отдавна е в небитието, която е загинала още през 5 век. Но дори и тогава провинцията се е казвала Тракия. Нейната наследница от източната и част - Византия е с автохтонно гръцки говорещо население, но поради преселението в тези земи се настаняват огромни групи хора говорещи старобългарски език.
Къде си учила история? В някой съветски рабфак ли?
Да замажеш говната на Путин - просто не си способна. Няма как да стане с тези дрънканици.
Тука някой национални нихилисти се опитват да изкарат Българите като тъпанари. Но тъпанаринът е самият драскач на простотии. Защото измислянето на нации не е дело на руските хора. Това е пъклен план на комунистите, които не признават род, родина и историческа истина. В кретенизма си за световна пролетарска революция са измислени и украинската и белоруската и прочие национално определени републики. Там, където са стъпили тези национални нихилисти са се появили десетки нации, които са рожба на извратените им умове.
Но това не е за всяко празно канче, което да се проумее.

Руснаците винаги сами създават проблемите и после страдат от тях

Македонската нация те я измислиха. Също както и украинската. И какво стана? Кръв и страдания. Да не говорим изобщо за българската история след Освобождението и още по-малко пък за руската история след Октомврийската революция. А за "перестройката" да не споменаваме въобще! Объркани хора са руснаците. Но са наши братя и ние, дори и да не искаме това, гледаме със сълзи на очи от умиление на тяхното днешно възраждане и опитите им да се изправят на колене в калта, която сами си създадоха. Ние днес сме в Европа, защото още дори преди началото на "реформите си" руснаците ни изгониха с позорно предателство от необятните си пазари. Но винаги ще имаме обща съдба заедно с тях, от която не можем да избягаме дори и да искаме. Съжалявам ги. Нека сега да се съешават и съдружават колкото си искат там с турците или с китайците, вместо с нас, които сме им ужким братя някакви. Пожелавам им пълен успех в това. Що се отнася до нашата собствена българска съдба - тя е отдавна вече предопределена от тъпанарите, от които за съжаление се оказа, че се състои почти изцяло българската нация. Какво да правим сега? Тъпанари сме.

 

Няколко думи

  • 29. Юни 2017 125
    182
    0

    "Да мачкаш Цветанов, все едно с голо дупе таралеж да мачкаш". Това е Бойко Борисов от ноември 2010 г. После ще дойде дългата върволица от провалени разследвания след показни арести, драмата на лекарите от Горна Оряховица, шестте апартамента, обвиненията в подслушване на политици, за покриване на разследван полицай. Някъде там, през 2011 г....


Апис
Всички права запазени "ДУМА"