16 Април 2024вторник12:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Изоставате, Борисов

/ брой: 102

автор:Мая Йовановска

visibility 1493

По някакъв сбъркан, направо извратен закон властта в нашата държавица провижда сериозните проблеми и дефекти, които иначе всички знаем, едва когато стане напечено (най-често за нея) или се стигне до смърт. Явно някои управници ги мъчи властови мор, който ги прави слепи за иначе видното и с просто око. А когато при натрупването на критична маса от фактори гноясалият цирей се спука или не дай боже човешки живот бива загубен, тогава започват да вършат някаква работа. Или да симулират, че я вършат.
Друг, често срещан маниер на властта, особено на сегашната, е да се размърда едва когато кажат големите началници. Самият Борисов неведнъж е чакал решение свише. Или се гледат по-малките началници - все едно, но да са от онези, чиято дума повече се слуша. А то е, защото знаят що е национален интерес, бранят го, а не работят само за себе си.
В началото на годината гръмна скандал, който отекна в цяла Европа. Тестове в Словакия доказаха, че храни на известни марки, изнасяни в Източна Европа, са с много по-лошо качество от стоките, продавани на западния пазар. Подобни изследвания има и в другите бивши социалистически държави. Страните от т.нар. Вишеградска четворка - Полша, Словакия, Чехия и Унгария, поставиха остро проблема с разликата в качеството на едни и същи хранителни продукти в Западна и Източна Европа пред Брюксел.
Дотогава, а и досега, нашите власти и компетентни органи мълчаха и слушкаха. Даже преди месеци един "специалист" от БАБХ почти не можа да даде смислен отговор на въпрос ще бъдат ли направени подобни тестове у нас. После мина известно време, изборно беше, абе мъртвило, и компетентните органи бавно и протяжно мислиха няколко месеца какво и как да правят по въпроса. Тепърва те (барабар Петко с мъжете) ще правят проверки. Но първо ще ходят на тумби в командировки из европейските страни, където живеят по-бели хора от нас, и ще купуват продуктите, които после ще изследват. И трябва да излязат със заключение дали саламът у нас е като салама в Германия.
А за да е още по барабар и още по мъж, родният земеделски министър Румен Порожанов даже рече, че "анализът за качеството на храните не се налага да бъде съгласуван с Европейската комисия". И още, че "такива проверки се извършват от страните членки за защита на интереса на гражданите и потребителите от съответната страна". Аууу!
Всичко това се случва след извънредно заседание на министрите и по този въпрос. Самият премиер изненадващо е открил, че "храните в Източна Европа са с качество, което уврежда здравето".
А сега да видим каква работа ще свършите, защото България е единствената, която не е предприела никакви мерки по проблема. Тя тая работа само с фойерверки и пиар няма да стане. Изоставате, ужасно изоставате, господин Борисов! И от големите, и от малките началници. А най-вече сте извън реалните проблеми на хората.

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 149

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 142

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 149

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ