19 Април 2024петък22:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Болен здрав носи

/ брой: 104

автор:Петра Ташева

visibility 1467

Целият Европейски съюз едва ли не се занимава с Гърция - да я спасят, да не излезе от него, да не си върне драхмата. И всичко възможно и невъзможно ще направят. А докога ще се наливат пари там, не е ясно!
Каква стана тя? Като в нашата си приказка "Болен здрав носи". Та всички, които ходим на почивка или на екскурзия в Гърция, виждаме, че  южните ни съседи си живеят спокойно, ядат, пият си узото, играят си сиртакито. А да не говорим колко българи работят в Гърция най-неблагодарната работа. Трудят се нашенци по нивите гръцки, гледат животни, грижат се за стари хора, защото у нас нямат работа. Ако пък намерят работа, са зле платени.
Въобще много работи не са ясни за нас, предполагам и за другите европейци. Във времето на демокрацията станаха строги тайни много важни неща. Например ние не знаем колко пари даваме за членството си в тази общност и в замяна на това колко получаваме. Както се казва простичко, да се тегли чертата. Като видях административните сгради на ЕС в Страсбург и в Брюксел, останах поразена от големината им. Тези огромни сгради са пълни с много и скъпоплатени чиновници от цяла Европа! Лесно се байрак вее, лесно се хорото води! Но каква я вършат точно нашите евродепутати, колко мислят и работят за България, как ни защитават - това не е ясно за нас, българите! Не, съвсем не съм против културното и образователното сътрудничество със страните от Европа, нито пък със страните от цял свят. Но не разбирам защо някой трябва да ни съветва, да ни диктува какво да сеем, какво да отглеждаме на нашата си земя и къде и как да го продаваме. Нали протестирахме и се бунтувахме? Искахме  да бъдем независими и самостоятелни. Сега такива ли сме? Имаме ли икономическа независимост? Европейският съюз даде ли ни свобода във всички области на живота? Всеки ден ходя до близкия магазин на "Хранкомерс", всичко, което се продава в магазините на тази верига, е с по-приемливи цени, води се за "стока от производител". Но не е от български производител. И се питам: "Кой прогони българите по чужди земи, кой ги направи слуги и роби на чужди господари? Гърците искат и им дават - библейска истина. Те си имат управници, които държат на народа, бранят го, защитават го! Ще ми се нашите управници да ни кажат ясно, без философски и икономически увъртания: "Ще става ли у нас още по-зле, или никога вече няма да бъде добре?"
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ