28 Март 2024четвъртък12:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Курумбашев и Питела с писмо до ЕНП за скандала с нацисткия поздрав

Считате ли, че за политически лидер - коалиционен партньор на семейството на ЕНП, са адекватни подобни коментари, питат двамата

автор:Дума

visibility 1247

Евродепутатът Петър Курумбашев и Джани Питела, председател на парламентарната група на социалистите и демократите в Европейския парламент, изпратиха съвместно писмо до Манфред Вебер, лидер на Групата на ЕНП, във връзка със скандала с нацисткия поздрав.
В писмото се припомня, че наскоро подалият оставка заместник-министър на регионалното развитие Павел Тенев и бившият вече директор на Дирекция "Социална политика" към Министерство на отбраната Иво Антонов публикуваха във фейсбук профилите си снимки, на които изпълняват нацистки поздрав.
"Реакцията на лидера на коалиция "Обединени патриоти" и понастоящем вицепремиер на България по отношение на тези снимки беше също толкова шокираща. Помолен за коментар от българския вестник СЕГА, той каза: "Като се замисля, кой знае какви майтапчийски снимки сме си правили там..."
"Считате ли, че за политически лидер - коалиционен партньор на семейството на ЕНП, са адекватни подобни коментари?", се казва в писмото, изпратено до Вебер заедно с въпросните две снимки.
"Бих искал да припомня, че ПП ГЕРБ, респективно и г-н Бойко Борисов, член на същото политическо семейство, на което сте и Вие, управлява България заедно с хора като г-н Симеонов, г-н Тенев и г-н Антонов", пише в писмото.
"Като се има предвид, че Европейският парламент изрази позицията си по резолюцията, касаеща борбата с антисемитизма, смятате ли, че демонстрираното поведение е приемливо за вицепремиер на държава членка, която е част от Европейския съюз от десет години насам?", питат Питела и Курумбашев.
Писмото бе изпратено в четвъртък, 1 юни - в деня, в който парламентът гласува резолюция по повод на зачестяващите прояви на антисемитизъм в ЕС.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 144

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 164

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ