26 Април 2024петък13:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Левски и Верея на бараж

Четвъртият Дунав замени втория ЦСКА-Сф в Лига Европа

/ брой: 106

автор:Марин Милашки

visibility 880

Левски и Верея ще определят последния евроучастник от Първа лига. Мачът е в неделя от 20.00 часа на "Герена". От БФС съобщиха, че мястото на недопуснатия ЦСКА-Сф се заема от четвъртия Дунав. Решението на Спортно-техническата комисия е продиктувано от обжалване на "червените" в Спортния съд (КАС) в Лозана, но на този етап хората на Боби Михайлов не могат да обявят дали реално има такова.
По-рано през деня вчера от Левски обявиха, че очакват точно те да получат евровизата, защото БФС трябва "да приложи правилника на УЕФА за участие в турнира Лига Европа, както и собствените си нормативни актове". "Сините" обаче останаха като попарени, след като не успяха да пуснат играчите си в почивка, а ще се събират за първа тренировка седмица след мача с Верея.
Дунав пък се очаква да играе в Европа след 42-годишно прекъсване. Официално това ще бъде потвърдено до рамките на седмица, когато изтече 10-дневният срок за обжалването на ЦСКА-Сф. Ако "червените" входират иск заради 2-годишното си недопускане до евротурнирите, то КАС ще вземе бързо решение, за да не възпрепятства жребия, който е в средата на месеца. От Лозана не са длъжни да известяват БФС за постъпване на жалба, а само решението дали тя е уважена или не. Причината Верея да играе бараж с Левски, а не с Дунав, е че, ако ЦСКА-Сф спечели обжалването, ще остане ощетен.
"Друго решение не можем да вземем. Не можем да коментираме дали е справедливо или не, нашата работа е да спазим наредбата. Не можем да взимаме решения по симпатия, заради справедливост или несправедливост. Думата "справедливост" е много относително понятие. Това е много субективно.
Играе се бараж и никой не е застрахован. Не можем да чакаме, защото срокът за подаване на обжалването е 10 дни, а после има 21-дневен период, в който КАС да се произнесе. А ние трябва да дадем отборите, които - без обжалващия - отиват да играят. Не можем да чакаме, притиснати сме от времето", призна заместник-председателят на СТК Марин Маринов.

Снимка Спортал

Четирима футболисти на Черно море се опитват да спрат левскаря Божидар Краев в мач от последния кръг на Първа лига, завършил 2:2 на "Герена"


"Призоваваме и ръководството на любимия отбор да не участва в поредния фарс и да не разрешава на футболистите да легитимират поредната провокация срещу Отбора на народа. Призоваваме всички в неделя в 18.00 часа в парка до ст. "Георги Аспарухов", обединени в каузата на най-големия български клуб и носещи в сърцата си името на най-великия българин, да покажем, че така повече не може. В момента е настанало време разделно и нямаме оправдания за отсъствие. Пътят е само един и всички заедно ще го извървим с гордо вдигнати глави. След изцяло безпринципното и противоречащо на собствения им правилник решение на БФС за така наречения бараж, което в своята същност е нагла подигравка с над 2 милиона левскари, нашето търпение свърши", съобщиха феновете на "сините".

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ