28 Март 2024четвъртък13:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Трима премиери в разговор за бъдещето на Европа

По инициатива на президента на ПЕС политици от различни цветове ще дебатират заедно "Бялата книга" на Юнкер и приоритетите на българското председателство

автор:Дума

visibility 1621

По инициатива на президента на ПEС Сергей Станишев на 5 юни, понеделник, от 10.00 часа ще се проведе дискусия „Европа отново на път“. За първи път на обществен форум заедно трима премиери ще говорят за бъдещето на ЕС и мястото на България в него. Станишев, Сакскобургготски и Борисов ще стартират дискусията у нас по предложената от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер "Бяла книга". „Тази година честваме 60-ата годишнина от подписването на Римските договори. Те поставиха основите на един съюз, който се превърна в гаранция, че свободата, достойнството, демокрацията и независимостта вече не са само мечти, а ежедневна реалност. Днес Европа трябва да поеме своя път отново, за да направи възможна тази реалност и за поколението след нас. Дебатът по предложената от Жан-Клод Юнкер "Бяла книга" вече започна. Повечето държави членки на ЕС изготвят свои позиции и участват активно в дискусията. Време е този важен обществен разговор да стартира и в България. Иначе рискуваме да останем в периферията. Целта ни е днес – 10 години след постигането на пълноправното европейско членство, проевропейски сили и личности у нас да потърсят консенсус по приоритетите, които България да отстоява като председател на най-престижния съюз в света“, се казва в поканата. В дискусията ще участват още и вицепрезидентът Илияна Йотова, лидерът на БСП Корнелия Нинова, министрите Лиляна Павлова и Нено Димов, председателят на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин, бившите вицепремиери с ресор европредседателство – Меглена Кунева и Деница Златева. Своя външен поглед ще представят Ивайло Калфин, Евгений Дайнов, Антоний Тодоров, Даниел Смилов, Мартин Табаков и Весела Чернева. Сценариите от "Бялата книга" на Юнкер ще презентират Николай Василев, Ирена Тодорова, Любомир Кючуков, Елена Харизанова и Гергана Паси. Специален гост ще бъде Енрике Гереро Салом – заместник-председател на Групата на социалистите и демократите в ЕП и съпредседател на Глобалния прогресивен форум. На събитието са поканени бившите президенти, премиери и външни министри на България, народни представители от всички парламентарно представени партии и министри, политици и общественици с принос за европейската интеграция на страната ни. Събитието се организира от Академията за леви европейски политики (АЛЕП), Атлантическия клуб, Европейския съвет за външна политика, Института за дясна политика, Института за нов икономически напредък, Либералния институт за политически анализи (ЛИПА), ПанЕвропа България, Политическа академия „Атанас Буров“ и Центъра за либерални стратегии. Дискусията ще се проведе на 5 юни 2017 г. от 10.00 часа в София Ивент Център на „Парадайз център“, София, ул. „Черни връх“ 100, ет. 3. Събитието е с подкрепата на Партията на европейските социалисти (ПЕС).

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 144

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 164

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ