25 Април 2024четвъртък18:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Премиерски футбол

/ брой: 107

автор:Марин Милашки

visibility 1076

Сензация или не, "Витоша"-Бистрица е новият член на елитния ни футбол. Да, това е отборът на Бойко Борисов. Този тим, който навремето летя с правителствения самолет Еърбъс, за да играе мачле във Варна по заръка именно на премиера. Този тим, който за две години извървя пътя от Трета до Първа лига.
Въпросът е как го направи, защото по средата на сезона "Витоша" се лъкатушеше във второто ниво, а в плейофа за влизане в елита надигра и победи бургаския "Нефтохимик" (1:0) - тим с пъти по-голям бюджет, който при това е подсигурен. А за сравнение в Бистрица немалка част от футболистите са треньори в школата на самия клуб.
Интересно е кой побутна "Бистришките тигри" да влязат при майсторите. И сега да очакваме ли самият Борисов да бъде картотекиран в БФС и да заиграе в Първа лига? По какъв начин ще гледат съдиите на премиерския клуб, в който явно ще се играе премиерски футбол, а първенството пък може да бъде прекръстено на Премиър Лийг.
И колко наряда за мачове на този отбор ще получи новоизлюпеният депутат от ГЕРБ Стефан Апостолов, за когото е обществена тайна, че минава за послушник на силните на деня във футбола. А те буквално се увеличиха с още един, защото Борисов е част от "Витоша"! При предния престой на тима във второто ниво той даже изигра няколко мача. А за втория отбор премиерът ни играе доста по-често. В една контрола с ЦСКА 1948 миналото лято се наложи съдията да се изчервява, след като нареди странна дузпа да бъде изпълнена повторно, защото първият удар на премиера бе спасен от голобрад вратар. Както се казва, премиерската дузпа се бие, докато опъне мрежата.
Но така ли ще е и в елита? Ще бъдат ли натискани съдиите да подпират т. нар. тигри, или те сами ще се навеждат до земята, за да не ядосат Светинята. Всичкото това си е олицетворение на похватите на Борисов, с които той управлява и държавата - еднолично и меко казано пагубно.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 377

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 342

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 253

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 386

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 319

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ