28 Март 2024четвъртък10:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Нещо гнило в... Катар

/ брой: 108

автор:Валентин Георгиев

visibility 996

Светът изненадващо осъмна вчера с новина, която разтресе Близкия изток, а и не само него - 7 държави от Залива скъсаха дипломатически отношения с малката държавица Катар, обвинявайки я в подкрепа на тероризма. Последва цялостна блокада с прекъсване на полети и призиви за отзоваване на дипломати и граждани. А като се има предвид, че страната е изцяло заобиколена сухопътно от Саудитска Арабия, доставките на стоки и храни също са под въпрос. Ако блокадата бъде наложена и по море, изолацията може да се отрази и на цените на петрола и газа... 
С какво, аджеба, точно Катар застрашава националната сигурност на страни като Саудитска Арабия например? Откъде дойде този панически страх у този колос, при положение че досега именно той е свързван най-пряко с финансирането на терористични групировки в района? И случайно ли е, че "случката" се разиграва точно сега - седмици след посещението на Доналд Тръмп в Рияд?
Ако съдим по оскъдната информация, която се появи, проблемът с Катар идва от сближаването му с Иран - страната, която е трън в очите на Вашингтон и е анатемосвана от местната арабска коалиция за всички злини на земята.
Как ще се развие този конфликт оттук насетне, е твърде рано да се прогнозира, но със сигурност може да запали искрата на нещо голямо и опасно. За прекрояване на държавните граници е достатъчна една регионална война, която лесно може да прерасне в световна, след като засегне Иран. Вече има опит в това отношение - нека си спомним за нахлуването на Ирак в Кувейт преди години.
Иначе е доста цинично най-големият спонсор на тероризма - Саудитска Арабия, която се ползва с пълната протекция на САЩ, да обвинява друга държава в тероризъм. Твърде удобно е да се посочи поредният виновен, за да се сеят разкол и конфликти. По старото правило "разделяй и владей!"        

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 58

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 58

Накратко

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 459

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 510

/ брой: 58

Особена порода

visibility 447

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 614

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ