20 Април 2024събота08:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Бомбички и бомби

/ брой: 109

автор:Велиана Христова

visibility 92

Спомняте ли си "голямата учителска стачка" по времето на Станишев? Една нелепа реплика на Орешарски вбеси учителите - "да разтуряме седенката". После той вдигна учителските заплати с 25%, ама кой да помни? Това, което става в момента с българското училище, е сто пъти за стачка. Но - не. ГЕРБ прие един недоработен, противоконституционен и неизпълним закон и го блъсна в училището на инат - без той да има съдържание, което бе оставено за т.нар. образователни стандарти. И без да е готово каквото и да било за прилагането му. Сетне Кунева натвори едни нефелни стандарти - всички сега реват от тях. Естествено, не изпълни и сроковете за създаването на нови учебници.
И сега какво? Цяла година първолаците и петокласниците учиха по нова програма без нови учебници. Наесен в т и V клас ще влезе следващ випуск, дали ще има учебници, господ знае. На седмокласниците пък - сегашните и другите, които от есента ще са в Vтт, им отрязаха цяла година обучение, а програмата им свиха за две години в една, та изобщо не се знае кой какъв материал е учил. За капак, ни в клин, ни в ръкав новият екип в МОН сега реши да провери дали петокласниците са успели да научат поне нещо при тия "иновации", които ГЕРБ им поднесе. И им тръсна едно изпитче от днес за след два дни, та родители и деца съвсем се ошашавиха. А учителите? Те отдавна са ошашавени, ама си траят. Щото правителството им пуска едни 15% повече към заплатите наесен? Ако всичките тези безобразия и хаос, убиващи образованието, бе направило ляво правителство, щяха и ушите на министрите да отхапят. А сега разсипията си върви като по вода.
Вчера БСП внесе закона в КС, а завчера предложи в НС поправки в него, които може да обезвредят поне следващите бомби, с които тоя закон минира образованието. Дали властващите ще ги мотаят из парламента, докато от училището останат рога и копита?    
  



      

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ