Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Юли 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Коментари

Великата далавера

Ина Михайлова

9. Юни 2017 , брой: 111   2010   0Интервю на народния представител Елена Йончева с убийствени факти за оградата по българо-турската граница ужили властта. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев, предшественикът му Цветан Цветанов и вицепремиерът Валери Симеонов чак пяна пуснаха. И няма да мирясат, докато не запушат дупката в системата, позволила на депутат да знае едни такива, техни си нещица. Мъка, мъкааа...
Що се бъзгате, като всичко е наред? Що мълчите трети ден в отговор на желанието екип на Нова телевизия да отиде на място? С какъвто и хеликоптер Симеонов да ни закара на границата - все тая. Фактите отгоре не се виждат. И проблемът от въздуха и от само себе си няма да се реши.
До момента близо 170 млн. лв. е дала държавата за все още незавършената ограда по границата с Турция. Прав е Валери Симеонов да говори за "Великата българска стена". Само че, уви, оказва се жив плет, който мигрантите прескачат както и когато искат. Доказателства? Заловените тумби мигранти в различни точки на страната. И гордата снимка с бяла ризка на Валентин Радев до срязаната мрежа. Оказала се рехав плет, преодолим с овощарска ножица.
Скандално, нали! Сагата с мрежичката е убийствена, а километър от "Великата българска ограда" ГЕРБ и патриотите ни друса горе-долу с милион. По времето на кабинета "Орешарски" бяха изградени само 30 км от оградата за малко повече от 9 млн. лв. При това от държавна "фирма" - Министерството на отбраната. И стига Цветанов ни е обяснявал Орешарски това, Ангел Найденов - онова... Защо дума не обелва какво става после, когато оградата с Турция от въпрос с национално значение става обект на обществени поръчки с частни фирми, при това неслучайни. И цената на километър плет скача до небето. От бетон да я бяха градили таз ограда, нито щеше да е толкова скъпа, нито щяха да я прескачат със стълби.
Радев и Симеонов да извадят фактите, вместо да се правят на туроператори. Що мълчаха за проверката на прокуратурата по сигнала на Велизар Енчев? Има нещо мно-о-ого гнило. Стига приказки за националната сигурност. Именно заради нея далавери с оградата и с охраната на границата не може да има. Който си го е позволил - две крачки пред строя и...
Само дето работата пак ще бъде заметена. Затуй ДАНС поемат нещата, за да стане всичко секретно, та чак потайно. А е просто. Извадете договорите. Признахте, че оградата била препроектирана. Кой взе решението? Кой направи новия проект? Чии подписи стоят под него? Кой прецени, че това е целесъобразно и в полза на националната сигурност? Кой определи новата сума за изграждането на този участък? Колко средства бяха спестени? Къде отидоха? Защо не работят камерите по границата? И не, не са брътвежи. Още през 2015 г. депутатът от БСП Атанас Мерджанов ви го каза. Мънкахте - технически ли е проблемът или няма средства за поддръжка. Продължавате ли да имитирате видеонаблюдение, за да пестите пари, които може би пренасочвате другаде? Къде? Било въпрос на национална сигурност да не казваме къде какво не работи. Дрън-дрън. Въпрос на национална сигурност е всичко да работи, но явно не в това е личната ви драма. Що не се пените, че техниката не работи, а се нервирате, че отнякъде може да изскочи далаверката, дето пълни джобовете ви?
Мълчите кой ни превърна в разграден двор. И кой ликвидира Гранични войски. Ама довчера бяхте коалиционни партньори, не се знае утре какви ще сте. Кой даваше пари на МВР за охрана на границите, а искаше армията да върши работата? И сега пак искате. Не Великата българска стена, Великата далавера сътворихте. Сега аферата ви ни излиза прескъпо, репарациите ще плащат и децата, и внуците ни.

 

 

 

Коментари

 • 27. Юли 2017 145
  121
  0

  Уважаеми представители на медиите,
  Пише ви един обикновен синдикален председател на малка организация, обиден от приказките по адрес на обикновените хора, които всеки ден изкарват със своя труд заплатите на своите работодатели.
  Ето и моето открито писмо, което се надявам да стигне до тях чрез вас:

  Уважаеми работодатели,

  Ние, над 300 000 търтея, които...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"