25 Април 2024четвъртък21:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Медии

БНТ1 пуска селекция от избрани документални филми

Най-доброто от Би Би Си ще бъде излъчвано през юнските и юлските петъци, обявиха от медията

/ брой: 111

автор:Павлета Давидова

visibility 842

Документалните филми на Би Би Си отново се завръщат на екрана на Българската национална телевизия, обявиха от медията. През юни и юли БНТ1 ще представи пет от най-добрите нови заглавия на британската обществена медия. Зрителите на БНТ ще имат възможността да видят качествена журналистика, която проследява значими събития от последните години. През следващите два месеца всеки петък от 22 часа в ефира ще има филми, посветени на теми като "Брекзит", историята на американското президентско семейство Тръмп - от имигрантството до Белия дом, международните кризи през изминалите десетилетия,  сваленият полет MH17 на малайзийските авиолинии над Украйна, когато загиват почти 300 души, и гибелта на принцеса Даяна.
Документалната поредица "Виж Би Би Си" започва на 16 юни с филма "Брекзит": Битката за Британия". Зад продукцията стоят режисьорите Адам Гримли, Майк Ръдин и Катрни Чърчър, а видеото бе излъчено по британската телевизия миналия август. Документалната лента изследва какво довежда до провала на плана на Дейвид Камерън за провеждането на референдум и как побеждават противниците на ЕС. Политическият анализатор Лаура Кюенсберг говори с политици и граждани, с хората, водили двете противопоставящи се кампании за излизането на Великобритания от Евросъюза.
"Запознайте се със семейство Тръмп" (2017) е вторият, селектиран от БНТ1, документален филм. В него се проследява историята на президентската фамилия. Режисьори са Марк Радис и Пол Берцелер. Третият документален филм е "От щабквартирата на третата световна война" (2016). БНТ го анонсира като виртуална проекция на напрежението и кризите в международните отношения през последното десетилетие. Режисьорът Гейбриъл Рейндж следва векторите на потенциалната заплаха за стабилността и мира, като визира познати конфликтни зони, в случая прибалтийските републики. Хипотетичният сценарий, разработен от водещи военни експерти, допуска ситуацията от Украйна да се възпроизведе в Прибалтика, където също живеят голям брой руснаци. Авторите на документалния филм изследват реакциите на отделните страни членки на алианса, както и подхода на аналитичните и командните центрове в условията на реален военно-политически конфликт. На 7 юли БНТ1 ще покаже филма на режисьора Майк Рудин - "Конспиративни досиета: Кой свали полет МН17" (2016). Последният документален филм ще бъде излъчен в две части на 14 и 21 юли. Той е озаглавен "Даяна: Седем дни, които разтърсиха света" (2017) и разказва за загубата на британската принцеса.

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ