29 Март 2024петък14:08 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Волейболистите с победа и загуба във Варна

"Лъвовете" обърнаха световния шампион Полша, но паднаха от Канада

/ брой: 112

автор:Владимир Николов

visibility 45

Българските волейболисти записаха победа и загуба в първите си два мача от втория уикенд на Световната лига. Във Варна нашите първо обърнаха световния шампион Полша с 3:2 гейма (16, -20, -19, 23, 14), след което паднаха от Канада с 1:3 (-25, -28, 21, -23). Снощи "лъвовете" на Пламен Константинов играха срещу олимпийския първенец Бразилия в последната среща от група Е1.
Срещу "Кленовите листа" българите нямаха спортния късмет, който ги спохождаше в срещата с поляците. Гибона заложи на същата стартова шестица, която наказа "Дружина полска". И след ротациите обаче нашите не намериха отговор на мощната канадска атака, която затвори мача за 2.31 часа, не и без съдийска помощ. В четвъртия гейм българите бяха близо до това да вкарат мача в тайбрек, след като дръпнаха с 10:4 т. В този момент обаче настъпи срив в играта ни и гостите обърнаха гейма до 22:19 и до края не допуснаха изненада.
Най-резултатен срещу канадците беше Цветан Соколов с 18 т. Блокировачът Николай Николов добави 17 т., 7 от които на блок, Николай Пенчев се отличи с 15 т., а капитанът Виктор Йосифов записа 9 т. За Канада Джон Перин заби 24 т., а Грейъм Виграс добави още 17 т.
България остава на 8-о място в класирането с 5 т. от 2 победи, 3 загуби и 9:13 гейма.
"Имахме прекалено много възможности и първия, и втория гейм, но не взехме нито един в края и в такива ситуации просто губиш. Това е истината. В края на всички завързани геймове не решихме нито една топка и оттам заслужено загубихме. Това е. Трябва да се научим. Този съдия няма понятие от волейбол, ние го знаем. Това е поредният път, в който той се явява, и е било същото. Докарват ни едни измислени съдийски бригади, които си нямат понятие, но да не търсим там спасението", обяви Константинов.
"Моите глупости бяха много повече от мача с Полша. Направих може би най-слабия си мач за тази година. И загубихме този мач заради мен, не можах да помогна с нищо. Така че мога да кажа само едно "извинявай" на отбора", обяви Соколов.
"Не очаквах отборът ми да играе толкова добре през целия мач. Впечатлен съм и от играта на България. Доволен съм не само от резултата, но съм и щастлив, защото израстваме като отбор и започваме да играе волейбол на високо ниво", каза френският селекционер на Канада Стефан Антига.

Снимка fivb.org

Николай Николов забива, оставен без блокада, при загубата на България от Канада

 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ