24 Април 2024сряда04:08 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Глави да се търкалят

/ брой: 112

автор:Георги Георгиев

visibility 1615

"... всички утре да осъмнат с нови министри. Това ще успокои хората... сменят финансовия министър и той (Пламен Орешарски - б.а.) подписва транзакцията... Пак ви казвам, сменете финансовия министър... решете това и да се успокои народът..." "Кои глави ще паднат, хората искат да се търкалят глави на виновници... Принесете жертва една-две глави заради спокойствието. Няма да ви е проблем." "За цената на тока не помните ли как отидох и хвърлих оставката? Кой ме пожали от вас тогава, кой?"
Ето това е поведението на Бойко Борисов по време на разговорите при президента Росен Плевнелиев на 29 юни 2014 г. 101 страници заклинания за оставки, падане на глави, обсъждане на датата за изборите, сметки кое как ще се нареди във времето, ако Орешарски подаде оставка сега или пък после. 101 страници опити от страна на Борисов да се прехвърли вината за скандала с банката върху действащото правителство, за да се извадят политически дивиденти за ГЕРБ. Господина го интересува единствено как да се използва кризисната ситуация, за да дойде на власт. Останалите участници, Николай Бареков дори, се интересуват от такива неща като капитализация, ликвидност, сигурност на банковата система, как да се намерят пари, за да се посрещнат всички искания на хората, които имат намерение да теглят авоарите си. Борисов само изрежда кому може да се вземе главата, което е типично поведение на човек, който винаги дири вината у другите.
Това, че най-големият нарцис в българската политика е търсел само начин да се върне на "Дондуков" 1, не би могло да ни учуди, но начинът, по който премиерът се отметна от думите си за разсекретяване на въпросната стенограма, бе особено омерзителен.
На 23 май т.г. от Министерския съвет официално съобщиха, че Борисов не възразява президентът Румен Радев да разсекрети записа на разговорите от 29 юни 2014 г. Веднага след като видя обаче как в социалните мрежи и в коментарите под новината в различни медии общественото мнение се обръща срещу него, Борисов мощно се фръцна и заяви, че "Стенограмата е в моя услуга, но оттук нататък вече КСНС губи своя смисъл. Аз ще участвам на КСНС, само ако медиите са вътре."
Тази реплика показва, че освен с нарцистична, имаме работа и с дълбоко некомпетентна особа. Бойко Борисов елементарно няма никакво понятие в какво точно заседание е участвал и бърка по най-баламски начин консултации при президента с Консултативния съвет за национална сигурност. След което прави бомбастични заявления, с които се излага още повече. Впрочем не беше единственият, който не разбра какво точно публикува държавният глава. Заплахата на Борисов е просто глупава и вероятно ще бъде успешно забравена на следващия КСНС при президента Радев, под благосклонното мълчание на много медии.
Някои ще кажат, че имаме работа с политически инфанти. Де да беше така. Проблемът е, че имаме работа с политически франкенщайн, дундуркан от чужбина, защото стриктно "слушка и папка", дори когато откровено вреди на държавата си. Това впрочем е и една от причините за политическото му дълголетие.
Комедията, разиграна от Борисов около стенограмата, която действително не ни казва нищо за драмата на КТБ и вложителите й, показва и защо неговата глава не може да бъде взета от избирателя. Такава просто няма.


 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ