Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

17 Октомври 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Няколко думи

За живота... цинично

Светла Василева

12. Юни 2017 , брой: 112   1682   1Освен "безценен човешки живот загубихме и 50 млн. лв.", коментира премиерът инцидента със загиналия в Черно море военен пилот. И за да не останем с впечатление, че го прави неволно, от вълнение - това едновременно "изстрелване" на думи за безценността на живота и за цената на загубата, тутакси, на мига, в числа - 50 млн. лв., додаде - колкото са коледните добавки на пенсионерите.
Човешкият живот е уникален и безценен. Няма пари на света, които могат да овъзмездят загубата му. Некоректно и неприлично е остойностояването, а споменаването на пари в такива случаи е цинично. Толкова, колкото и съветите да се награди с "три-четири телешки пържолки кучето", открило тялото на изчезналата Мирослава край Перник през 2012 г. Думите бяха пак на премиера Борисов. Както и онези за пенсионерите, "изяли" фискалния резерв, изречени през 2013 г.
През 2017 г. всичко се събра в едно - смърт, пари, добавки. Кощунствено. Разумът отказва да приеме подобен микс, но да не забравяме кой ги казва - човекът, за когото останалите да живеем в България сме лош човешки матер'ял. Някакво си второ качество. Колко му е да остойности - нас и живота ни. Цинично е. Само дето на него не му пука.  
 

 

За живота ... цинично

Какво друго очаквате от един ПРОСТАК!?

ББ е най-големият простак подвизавал се в нашата политика. Ако Алеко не беше написал "Бай Ганьо" преди 100 години, спокойно можеше да се каже, че Тиквоний е неговия прототип.

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"