28 Март 2024четвъртък14:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП продължава да се бори за правата на хората с увреждания

/ брой: 115

автор:Юлия Кулинска

visibility 20

Продължаваме да се борим за правата на хората с увреждания, подчерта председателят на Комисията по взаимодействие с неправителствените организации и жалбите в НС Антон Кутев на благотворителен търг в подкрепа на хората с увреждания, който се проведе вчера в парламента. В него се включиха депутатите от "БСП за България" и техни колеги от всички парламентарни групи. Организатори на инициативата бяха Комисията по взаимодействие с неправителствените организации и жалбите и Центъра за независим живот. Приложничката Нина Жишева представи пред нардните представители художествената инсталация "Пеперудените крила за независим живот". В нея бяха включени 5 арт инвалидни колички, привърнати в произведения на изкуството.
Целта на търга беше да се купят асансьори за 36-то  столично училище "Максим Горки", където две деца имат нужда да се движат с инвалидни колички и се налага майките им да ги носят три етажа по стълбите на училището.
"С тази инициатива искаме да привлечем повече внимание към проблемите на хората с увреждания, които имат право на достоен живот. Искаме да посветим тази сесия на Народното събрание на хората с увреждания. Ще направим всичко,което зависи от нас като депутати да приемем закони, които да направят живота им по-лек", подчерта Кутев.
Всички парламентарно представени партии уважиха събитието и закупиха и петте арт инсталации. Водещата на търга и член на комисията Нона Йотова пое ангажимент пред присъстващите хора с увреждания, че това няма да е последната такава инициатива. Тя подчерта, че тепърва ще се предприемат много законодателни стъпки за облекчаване на тяхната социализация.



Социалистите обещаха да продължат със законодателните идеи за подпомагане на нуждаещите се

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ