24 Април 2024сряда22:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Бербатов събра 35 000 души

Голов спектакъл и без победител в шоумача на Националния стадион

/ брой: 116

автор:Марин Милашки

visibility 1425

Димитър Бербатов не успя да напълни Националния стадион за благотворителния шоумач, който организира с Луиш Фиго. На "Васил Левски" се събраха не повече от 35 000 зрители при капацитет от 43 230 седящи места. В допълнение БФС купи 1000 билета, които раздаде на футболни школи, за да могат децата да се докоснат до идолите си. Всички пари пък ще отидат за фондациите на българина и португалеца, които се занимават с талантливи деца в различни сфери. Атрактивната среща завърши 3:3, като почти през цялото време водеше отборът на Фиго. Точни за Ол Старс бяха Давид Трезеге (4 и 11) и Шимао Саброса (54). За тима на Бербатов бившият му съотборник в Тотнъм Роби Кийн (44 и 69) също се разписа два пъти, а Карлос Марчена (8) си вкара автогол.
За тима на Митко от първата минута започнаха още вратарят Дейвид Джеймс и полевите играчи Гари Невил, Неманя Видич, Фил Невил, Патрис Евра, Пол Скоулс, Раян Гигс, Красимир Балъков и Христо Стоичков. Именно последният бе най-аплодиран всеки път, когато пипнеше топката. Ицо изкара на терена 30 минути, а мястото му зае наследникът му в националния отбор Мартин Петров. След това в игра се появи и Стилиян Петров, който замени Красимир Балъков. Място на зеления килим имаше и за някои от младите ни надежди, след като треньорът Мартин Йол пусна в игра още капитана на ЦСКА-Сф Божидар Чорбаджийски, Кирил Десподов и Тодор Неделев.
Срещу Юнайтед Старс пък се изправиха стражът Йенс Леман и Иван Кордоба, Марчена, Димаш, Мичел Салгадо, Робер Пирес, Яри Литманен, Кристиан Карембьо, Предраг Миятович и Трезеге. Като резерви играха Даниел Боримиров, Луис Саха, Селестин Бабаяро и Луиш Боа Морте. Техен треньор беше Аврам Грант. Митко разкри, че никой не е поискал хонорар, а само е поел разходите на гостите си. Някои от тях дори са решили да останат с ден повече в София със собствени средства.
Шоуто на "Васил Левски" започна около два часа преди самия мач с изяви на големите музикални таланти от фондацията на Бербатов. На почивката пък бяха раздадени и годишните награди на фондацията. Отличени бяха девет деца - изкуство: Вяра Пенчева (1-4 клас), Виктор Владков (5-8 клас) и Мариян Маврова (9-12 клас); наука: Огнян Огнянов (1-4), Иван Тагалев (5-8) и Евгени Кайляков (9-12); спорт: Преслава Добрева (1-4), Момчил Петков (5-8) и Моника Димитрова (9-12).


Снимка БГНЕС


Димитър Бербатов пази топката от Селестин Бабаяро (вляво) и Яри Литманен на шоумача на "Васил Левски"
Снимка Спортал

 

След мача

Димитър Бербатов, организатор:
"Това е голяма стъпка към осъществяване на част от мечтите ми, на мен и моя екип. Всички се явяват дарители за децата. Целта беше да съберем хора на стадиона, да видим колкото се може повече дарители. Хората да видят с какви талантливи деца разполагаме. Ще се радваме да организираме още един такъв двубой в България. Искам все повече и повече деца да получават подкрепа на дарители, за да могат да показват таланта си. Ако дойдат някакви реални оферти към мен, ще ги обсъдим. Ако не... Човек в крайна сметка трябва да приеме реалността такава, каквато е. И да се ориентира в друга посока. Да, до края на лятото ще чакам."

Луиш Фиго, организатор:
"Всички хора знаят какъв голям футболист беше Бербатов. Той е един от символите на футбола в своята страна. Беше фантастично да работим заедно. Поздравявам го, че направихме такова хубаво събитие заедно. Както Мандела казва, футболът има силата да промени света. Сега най-важното бе, че подпомогнахме двете фондации."

Красимир Балъков, полузащитник:
"Благодаря на българската публика за уважението, което показаха към всички нас. Показахме на Европа, че сме влезли в Европа. Първото полувреме играх, а второто бях помощник на Мартин Йол. Имаше нужда от помощ, тъй като имахме в състава млади български момчета. Трябваше да го посъветвам. Срещнах се с много момчета, с които сме играли заедно. Върнах си големи спомени. 4 години играх заедно с Фиго в Спортинг. Припомнихме си много неща."

Стилиян Петров, полузащитник:
"Невероятна емоция. Радвам се, че хората ни изтърпяха на това темпо, но да не забравяме за какво сме тук - за добра кауза. Все още не съм във форма, но ще вляза скоро. Как се чувствам? Емоционално. Познавам Митко много добре, хората не го познават толкова. Това да доведе толкова много звезди на едно място... Както Ицо преди, така и Митко - браво на двамата. Радвам се, че хора като тях продължават да правят подобни неща."

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ