Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Юли 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Коментари

Марш към властта

Ина Михайлова

16. Юни 2017 , брой: 116   1952   0Някакви хора, които дори не са част от съдебната система, а по-скоро нейни обекти, протестират. Пардон, маршируват. И не за българско, а за европейско правосъдие. Как винаги го правят за евро, а не за наше. И с "кърваво писмо" за оставката на Цецка Цачева им подгряват прайда. И опорката е ясна: битката с модела "КОЙ" е неуспешна, затова сме по улиците. Поне вкупом да бяха подписали писмото за оставката на Цачева - като будни граждани или интелектуалци. Както им пасва. Всякакви роли играха в годините.
Има нещо сбъркано в цялата работа. Или просто легендата трябва да продължи. Легендата за протестите срещу олигархията, които се оказаха платен фарс и пълен провал. Като днешния марш впрочем. Който е далеч, далеч от правосъдието. Че до вчера манифестиращите не бяха ли едно цяло с онези, срещу които маршируват? Дори не протестират, забележете, Николай Ненчев, Евгений Михайлов, Радан Кънев и други стари познати. Маршируват за правосъдие. Преливайки от една организация в друга. И всички сега вкупом "на нож" в гвардията на Христо Иванов. С нея е и експрезидентът Росен Плевнелиев, нали помните? Същият, който дори не отказа да подпише промяната, с която му отнеха правото да назначава шеф на ДАНС по предложение на министър-председателя. А бил срещу модела "КОЙ". И шефът на ВКС Лозан Панов е в схемата и умело го използват за маша.  
Всички са оплетени като черва. Затова и маршът им за европейско правосъдие не е израз на желание за справедливост и реформа. А битка за върха. Хора, които искат пак да седнат, защото ги изхвърлиха. Нали имаха министър - Христо Иванов? Достраша го. Затова е нужен марш към властта. На гребена на някаква съдебна реформа. Не, не е някаква, а Тяхната. Другата, на властта, също я няма. Така докато маршируват и не знаят какво правят, "КОЙ" парцелира. Дори не осъзнават, че вървят като на панихида.

 

 

Коментари

 • 27. Юли 2017 145
  121
  0

  Уважаеми представители на медиите,
  Пише ви един обикновен синдикален председател на малка организация, обиден от приказките по адрес на обикновените хора, които всеки ден изкарват със своя труд заплатите на своите работодатели.
  Ето и моето открито писмо, което се надявам да стигне до тях чрез вас:

  Уважаеми работодатели,

  Ние, над 300 000 търтея, които...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"