Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Ноември 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

Коментари

Марш към властта

Ина Михайлова

16. Юни 2017 , брой: 116   2093   0Някакви хора, които дори не са част от съдебната система, а по-скоро нейни обекти, протестират. Пардон, маршируват. И не за българско, а за европейско правосъдие. Как винаги го правят за евро, а не за наше. И с "кърваво писмо" за оставката на Цецка Цачева им подгряват прайда. И опорката е ясна: битката с модела "КОЙ" е неуспешна, затова сме по улиците. Поне вкупом да бяха подписали писмото за оставката на Цачева - като будни граждани или интелектуалци. Както им пасва. Всякакви роли играха в годините.
Има нещо сбъркано в цялата работа. Или просто легендата трябва да продължи. Легендата за протестите срещу олигархията, които се оказаха платен фарс и пълен провал. Като днешния марш впрочем. Който е далеч, далеч от правосъдието. Че до вчера манифестиращите не бяха ли едно цяло с онези, срещу които маршируват? Дори не протестират, забележете, Николай Ненчев, Евгений Михайлов, Радан Кънев и други стари познати. Маршируват за правосъдие. Преливайки от една организация в друга. И всички сега вкупом "на нож" в гвардията на Христо Иванов. С нея е и експрезидентът Росен Плевнелиев, нали помните? Същият, който дори не отказа да подпише промяната, с която му отнеха правото да назначава шеф на ДАНС по предложение на министър-председателя. А бил срещу модела "КОЙ". И шефът на ВКС Лозан Панов е в схемата и умело го използват за маша.  
Всички са оплетени като черва. Затова и маршът им за европейско правосъдие не е израз на желание за справедливост и реформа. А битка за върха. Хора, които искат пак да седнат, защото ги изхвърлиха. Нали имаха министър - Христо Иванов? Достраша го. Затова е нужен марш към властта. На гребена на някаква съдебна реформа. Не, не е някаква, а Тяхната. Другата, на властта, също я няма. Така докато маршируват и не знаят какво правят, "КОЙ" парцелира. Дори не осъзнават, че вървят като на панихида.

 

 

Коментари

  • 24. Ноември 2017 231
    363
    0

    Или ще работите при заплати, каквито ви дадем, или ще вземем хора отвън. Такъв отговор от работодател предстои за всеки български работник, след като парламентът вчера отвори още по-широко вратите пред наемането на чужди граждани от трети страни за работа у нас. Направи го при това с промени в Закона за МВР. Нерде Ямбол, нерде Стамбол! Обаче управляващите спиране нямат, важно е промените да се...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"