Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Април 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Култура

Кратки

Дума

19. Юни 2017 , брой: 117   189   0"Всичко е звук" с Флоралин Георге
Творчески колектив от Пламен Матеев и сопраното Юлия Миланова със съдействието на домакините от "Dada Cultural Bar" организират концерт от поредицата "Всичко е звук" с участието на Флоралин Георге (Цветелина Георгиева) утре, 20 юни, от 19.30 ч. на ул." Г. Бенковски" 10. Входът е свободен.

"Безбог" продължава срещите в София
Дебютът на Ралица Петрова, отличен със "Златен леопард" от Локарно 2016, ще има ексклузивни прожекции през юни. "Безбог" има в актива си повече от 25 национални и международни награди, както и шест номинации на българската филмова академия за 2017 г. Срещите му с българската публика продължават в различни градове на страната, благодарение на инициативата "София филм фест на път", а на специалните прожекции в София зрителите могат да споделят впечатления и да зададат въпроси на представители от екипа. Прожекцията днес е в Дома на киното от 20.45 ч. с участието на режисьорката Ралица Петрова. На 24 юни филмът ще бъде показан в "Евро синема" от 18 ч. с участието на продуцентката Росица Вълканова. На 27 юни предстои прожекция в кино "Одеон" от 18.30 ч. в присъствието на Ралица Петрова, Росица Вълканова и актрисата Ирена Иванова. На 29 юни филмът ще бъде представен в Дома на киното от 19 ч., където ще бъдат Ралица Петрова, Росица Вълканова и асистент-режисьорът Петър Крумов.

Национален конкурс за детска рисунка
Юбилейният десети сезон на надпреварата между майсторите на четката и перото се открива днес. В конкурса "Нарисувай ми слънце" има три категории за рисувачи - "Най-усмихнато слънце", "Най-нестандартна техника", "Най-добър екип". На територията му имат място и пишещите българчета. Тяхна е категорията "Детство мое". В трите раздела за рисуване творците ще създават слънцето в роля по свой избор. Без ограничение в броя рисунки, които могат да изпратят. За литературния дял на конкурса всеки може да се представи с не повече от две творби. В националната надпревара участват деца на възраст от 6 до 16 г., в категорията "Най-добър екип" могат да си партнират художници от 6 до 106 г. От новините на сайта и фейсбук ще станат ясни детайлите от регламента и допълнителните изисквания към регистрацията на нови участници, информират от редакцията на сп. "Аз съм българче".
 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"