Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Свят

"Бетонираха" британския парламент за 2 години

Дума

19. Юни 2017 , брой: 117   135   0Британският парламент няма да се разпуска в продължение на две години, докато текат преговорите за "Брекзит". Новината беше съобщена от председателя на парламента, според когото в този труден за страната момент е необходимо депутатите да не спират работата си.
Решението за необичайната за Острова двегодишна сесия е взето, за да се прокарат всички необходими закони по пътя на излизането от ЕС. Днес официално започват преговорите по "Брекзит".
В същото време Великобритания е в политическа безизходица, след като очакванията на премиера Тереза Мей да спечели с голямо мнозинство не се оправдаха. Сега консерваторите ще трябва да разчитат на подкрепата на северноирландската Демократична юнионистка партия. Политическото одобрение на Мей се срина още повече след пожара в "Гренфел Тауър", при който загинаха 58 души.
 

 

 

Свят

  • "Брекзит", мигрантската криза и отношенията с Турция са акцентите на двудневната среща на евролидерите
    20. Октомври 2017 206
    146
    0

    Възможно най-добрите условия след "Брекзит" обещава британският премиер Тереза Мей на трите милиона граждани на ЕС, които са на Острова. Според предварително разпространения текст на изказването на Мей пред останалите 27 държавни и правителствени лидери тя подчертава големия принос на гражданите на ЕС към Великобритания. "И ние искаме...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"