Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Август 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Свят

Тревога в Истанбул

Дума

19. Юни 2017 , брой: 117   175   0Американското консулство в Истанбул предупреди за опасност от терористични атентати в някои райони на града, предаде руската агенция Интерфакс.
"Генералното консулство на САЩ в Истанбул съобщава за опасности за безопасността в районите Шишли и Медиджиекей, където има вероятност за терористични нападения. Предупреждението важи особено за улица Агаоглу в района Шишли", се казва в съобщение на американската дипломатическа мисия.
От консулството призовават американските граждани, които живеят в тези райони, да спазват мерките за личната си сигурност, да избягват големи струпвания на хора, особено в центъра, които често биват посещавани от западни туристи.
В централните части на Истанбул мерките за сигурност са засилени. На площад "Таксим" има полицейски ограждения и полицейски патрули. Специални мерки за сигурност са взети за руското генерално консулство.

 

 

Свят

 • ЕС успя да извади от санкциите на САЩ част от енергопроектите с руско участие
  18. Август 2017 161
  185
  0

  Благодарение на усилията на Евросъюза от санкциите на САЩ са извадени някои енергопроекти с участие на Русия. Това заяви пред радио Sputnik постоянният руски представител в ЕС Владимир Чижов.
  В началото на август американският президент Доналд Тръмп подписа законопроект за новите санкции срещу Русия, Иран и КНДР. Германският външен министър...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"