Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

29 Юни 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Свят

Тревога в Истанбул

Дума

19. Юни 2017 , брой: 117   139   0Американското консулство в Истанбул предупреди за опасност от терористични атентати в някои райони на града, предаде руската агенция Интерфакс.
"Генералното консулство на САЩ в Истанбул съобщава за опасности за безопасността в районите Шишли и Медиджиекей, където има вероятност за терористични нападения. Предупреждението важи особено за улица Агаоглу в района Шишли", се казва в съобщение на американската дипломатическа мисия.
От консулството призовават американските граждани, които живеят в тези райони, да спазват мерките за личната си сигурност, да избягват големи струпвания на хора, особено в центъра, които често биват посещавани от западни туристи.
В централните части на Истанбул мерките за сигурност са засилени. На площад "Таксим" има полицейски ограждения и полицейски патрули. Специални мерки за сигурност са взети за руското генерално консулство.

 

 

Свят

  • 29. Юни 2017 125
    60
    0

    И Томова отпадна на "Уимбълдън"
    Виктория Томова (№161 в света) не успя да преодолее I кръг на квалификациите на "Уимбълдън". На кортовете в Роухемптън българката доигра двубоя си срещу Луксика Кумхум (Тайланд, №169), който заради дъжда беше спрян във вторник при резултат 0:6, 3:4 и сервис на българката....


Апис
Всички права запазени "ДУМА"