Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Свят

Тревога в Истанбул

Дума

19. Юни 2017 , брой: 117   211   0Американското консулство в Истанбул предупреди за опасност от терористични атентати в някои райони на града, предаде руската агенция Интерфакс.
"Генералното консулство на САЩ в Истанбул съобщава за опасности за безопасността в районите Шишли и Медиджиекей, където има вероятност за терористични нападения. Предупреждението важи особено за улица Агаоглу в района Шишли", се казва в съобщение на американската дипломатическа мисия.
От консулството призовават американските граждани, които живеят в тези райони, да спазват мерките за личната си сигурност, да избягват големи струпвания на хора, особено в центъра, които често биват посещавани от западни туристи.
В централните части на Истанбул мерките за сигурност са засилени. На площад "Таксим" има полицейски ограждения и полицейски патрули. Специални мерки за сигурност са взети за руското генерално консулство.

 

 

Свят

 • Висшите ръководни постове остават запазена територия на мъжете
  19. Октомври 2017 205
  82
  0

  Нито една от страните в Съвета на Европа (СЕ), които се съгласиха да предоставят поне 40% от висшите постове в обществения живот на жените, не е изпълнила това 14 г. след поемането на ангажимента, сочи доклад на Комисията по равенство между половете на СЕ.
  През 2003 г. 47 държави - включително всичките 28 страни, от които днес се състои...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"