Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Октомври 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Свят

Германия обсъжда как да увековечи името на Кол

Дума

19. Юни 2017 , брой: 117   188   0В Германия започва дискусия за увековечаването на паметта на бившия канцлер Хелмут Кол, който почина на 16 юни.
 "В памет на Хелмут Кол трябва да бъде създадена фондация, подобна на тези, които носят имената на други велики политици", заяви лидерът на берлинския клон на ХДС Моника Грютерс.
 Грютерс предлага освен фондация на Кол да бъде кръстена улица и площад в Берлин. "Хелмут Кол бе горещ привърженик на завръщането на столицата в Берлин" и неговите действия радикално промениха образа на този град, подчерта лидерката на берлинските християндемократи.
Eвросъюзът планира да организира европейска церемония за прощаване с бившия германски канцлер Хелмут Кол, тя ще се проведе в Страсбург. Досега ЕС не е организирал нито веднъж в своята история прощална церемония с починал европейски политик.
Хелмут Кол бе канцлер от 1982 до 1998 г. Именно по негово време бе осъществено обединението на двете Германии.

 

 

 

Свят

 • Висшите ръководни постове остават запазена територия на мъжете
  19. Октомври 2017 205
  82
  0

  Нито една от страните в Съвета на Европа (СЕ), които се съгласиха да предоставят поне 40% от висшите постове в обществения живот на жените, не е изпълнила това 14 г. след поемането на ангажимента, сочи доклад на Комисията по равенство между половете на СЕ.
  През 2003 г. 47 държави - включително всичките 28 страни, от които днес се състои...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"