Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Август 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Свят

Германия обсъжда как да увековечи името на Кол

Дума

19. Юни 2017 , брой: 117   162   0В Германия започва дискусия за увековечаването на паметта на бившия канцлер Хелмут Кол, който почина на 16 юни.
 "В памет на Хелмут Кол трябва да бъде създадена фондация, подобна на тези, които носят имената на други велики политици", заяви лидерът на берлинския клон на ХДС Моника Грютерс.
 Грютерс предлага освен фондация на Кол да бъде кръстена улица и площад в Берлин. "Хелмут Кол бе горещ привърженик на завръщането на столицата в Берлин" и неговите действия радикално промениха образа на този град, подчерта лидерката на берлинските християндемократи.
Eвросъюзът планира да организира европейска церемония за прощаване с бившия германски канцлер Хелмут Кол, тя ще се проведе в Страсбург. Досега ЕС не е организирал нито веднъж в своята история прощална церемония с починал европейски политик.
Хелмут Кол бе канцлер от 1982 до 1998 г. Именно по негово време бе осъществено обединението на двете Германии.

 

 

 

Свят

 • ЕС успя да извади от санкциите на САЩ част от енергопроектите с руско участие
  18. Август 2017 161
  185
  0

  Благодарение на усилията на Евросъюза от санкциите на САЩ са извадени някои енергопроекти с участие на Русия. Това заяви пред радио Sputnik постоянният руски представител в ЕС Владимир Чижов.
  В началото на август американският президент Доналд Тръмп подписа законопроект за новите санкции срещу Русия, Иран и КНДР. Германският външен министър...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"