Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

15 Декември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Спорт

Пълна каша с ЦСКА-Сф в Европа

Дунав картотекира играчите си, всичко се изяснява днес преди жребия

Дума

19. Юни 2017 , брой: 117   297   0Сагата с евролиценза на ЦСКА-Сф стана като сапунен сериал. Оказа се, че решението на Спортния съд (КАС) в Лозана не е последна инстанция, както е в действителност, а самата УЕФА трябва да обяви дали ще допусне "червените". Всичко ще стане ясно днес преди жребия за първия кръг на квалификациите, когато специална комисия ще се събере в Нион, за да разреши казуса.
КАС постанови, че ЦСКА-Сф има право да участва в евротурнирите, след като са получили лиценз от БФС. От съобщението става ясно, че не е имало смисъл съдът да бъде сезиран, защото тимът на Гриша Ганчев е получил лиценз от родната централа и всъщност, докато УЕФА не обяви, че отнема това право на ЦСКА-Сф, няма смисъл от жалба. Адвокатите на клуба са на мнение, че УЕФА няма да прави спънки и ще допусне "червените" до жребия. В същото време заместник  изпълнителният директор на БФС Павел Колев смята, че ЦСКА-Сф няма да бъде допуснат, каквото е становището на УЕФА от 29 май. "Имаше запитване от БФС и отговор от евроцентралата, че ЦСКА-Сф не може да участва. Ако това се запази като позиция, би следвало в понеделник да се произнесе, че ЦСКА-Сф не може да участва. Тълкуванието на КАС е просто - ЦСКА-Сф е легитимен участник в Лига Европа от гледна точка на издадени от националната федерация документи. БФС е издал лиценз, защото клубът е покрил всички критерии. Условието, на което клубът не отговаря пред УЕФА, е базисно и е свързано в т. нар. тригодишно правило", каза Колев.
В Русе също продължават да се готвят за участие в турнира на мястото на "червените". Шефовете на Дунав обявиха, че вече са започнали процеса по картотекиране на футболисти. "Драконите" даже публикуваха списъка с възможни съперници, описание на част от отборите, които очакват да срещнат, както и обяснение как функционира жребият за квалификациите. Дунав ще бъде представляван на жребия от изпълнителния директор Ивайло Петков, докато от Борисовата градина оповестиха, че ще изпратят в Нион почетния си президент Димитър Пенев. "Клубът се надява, че УЕФА ще отмени решението на БФС да даде лиценз на втория в класирането ЦСКА-Сф", съобщиха от Русе.

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"