Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Спорт

Пълна каша с ЦСКА-Сф в Европа

Дунав картотекира играчите си, всичко се изяснява днес преди жребия

Дума

19. Юни 2017 , брой: 117   286   0Сагата с евролиценза на ЦСКА-Сф стана като сапунен сериал. Оказа се, че решението на Спортния съд (КАС) в Лозана не е последна инстанция, както е в действителност, а самата УЕФА трябва да обяви дали ще допусне "червените". Всичко ще стане ясно днес преди жребия за първия кръг на квалификациите, когато специална комисия ще се събере в Нион, за да разреши казуса.
КАС постанови, че ЦСКА-Сф има право да участва в евротурнирите, след като са получили лиценз от БФС. От съобщението става ясно, че не е имало смисъл съдът да бъде сезиран, защото тимът на Гриша Ганчев е получил лиценз от родната централа и всъщност, докато УЕФА не обяви, че отнема това право на ЦСКА-Сф, няма смисъл от жалба. Адвокатите на клуба са на мнение, че УЕФА няма да прави спънки и ще допусне "червените" до жребия. В същото време заместник  изпълнителният директор на БФС Павел Колев смята, че ЦСКА-Сф няма да бъде допуснат, каквото е становището на УЕФА от 29 май. "Имаше запитване от БФС и отговор от евроцентралата, че ЦСКА-Сф не може да участва. Ако това се запази като позиция, би следвало в понеделник да се произнесе, че ЦСКА-Сф не може да участва. Тълкуванието на КАС е просто - ЦСКА-Сф е легитимен участник в Лига Европа от гледна точка на издадени от националната федерация документи. БФС е издал лиценз, защото клубът е покрил всички критерии. Условието, на което клубът не отговаря пред УЕФА, е базисно и е свързано в т. нар. тригодишно правило", каза Колев.
В Русе също продължават да се готвят за участие в турнира на мястото на "червените". Шефовете на Дунав обявиха, че вече са започнали процеса по картотекиране на футболисти. "Драконите" даже публикуваха списъка с възможни съперници, описание на част от отборите, които очакват да срещнат, както и обяснение как функционира жребият за квалификациите. Дунав ще бъде представляван на жребия от изпълнителния директор Ивайло Петков, докато от Борисовата градина оповестиха, че ще изпратят в Нион почетния си президент Димитър Пенев. "Клубът се надява, че УЕФА ще отмени решението на БФС да даде лиценз на втория в класирането ЦСКА-Сф", съобщиха от Русе.

 

 

Спорт

  • Синдик Дора Милева завежда дела срещу гамените, провалили търга за емблемите на фалиралия клуб
    20. Октомври 2017 206
    137
    0

    Столичната полиция разпитва лидери от агитката на ЦСКА-Сф заради проваления търг за емблемите на автентичния фалирал клуб. Наддаването трябваше да се проведе на 30 март на ст. "Българска армия", но всичко пропадна, след като гамени допуснаха до участие само представителя на елитния клуб, а останалите не успяха да влязат в стаята, където...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"