19 Април 2024петък14:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"София диша" с 200 артисти

Осмото издание на фестивала за градска култура ще се проведе на два етапа и ще подкрепи три благородни каузи

/ брой: 119

автор:Альона Нейкова

visibility 51

Над 200 участници се очаква да се включат в осмото издание на "София диша". Фестивалът за градска култура т.г. ще се проведе на два етапа - на 24 и 25 юни, съответно от 16 до 22 ч. и от 10 до 22 ч., както и в последния уикенд на август. Разнообразните тематични зони на събитието ще бъдат обособени на пл. "Александър Невски" - от ул. "Г. С. Раковски" до бул. "В. Левски". Организаторите очакват повече от 50 хил. души да посетят проявата, която ще се реализира с бюджет от 160 хил. лв., като 60 хил. от тях са осигурени с финансиране от Столичната община. Средствата ще бъдат заделени основно за хонорари на артистите, както и за чисто техническото подсигуряване на фестивала, уточниха идеолозите на "София диша" на специална пресконференция. Помислено е и за почистването на района след събитието.
Кинопавилион за късометражни филми ще е сред атрактивните зони на проявата. Ще има и творческа локация, обединяваща над 50 автори. Детската с вход свободен ще привлича малчуганите с арт работилници, информатика и роботика. Гурме сандвичи и освежаващи коктейли ще се предлагат на специално обособено място за релакс. Базарната част ще обедини културно-творчески индустрии. Музикалната програма ще заложи на иновативни млади групи от различни краища на страната. За първи път се добавя зона "България", посветена на нематериалното културно наследство, включваща представяне на нашите традиции, обичаи, танци, автентични занаяти и фолклор.
"София диша" е многолик, разнообразен и универсален фестивал, който е открит и достъпен за всички желаещи. Позволява на творците да се развиват, помага да опознаем и да заобичаме София, смята Тодор Чобанов, зам.-кмет по направление "Култура, образование, спорт и превенция на зависимости" в Столичната община.
Събитието ще подкрепи 3 каузи - инициативата "Оле Мале!" в помощ на майки на деца с увреждания и тяхната финансова и работна независимост; кампанията "Подари си приятел" на "Екоравновесие" за осиновяване и отговорно поведение към бездомните кучета; и фондацията "Светът на Мария", чиято мисия е подобряване качеството на живот на хора с интелектуални затруднения и техните семейства.


 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 210

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 220

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 204

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ