Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

18 Юли 2018 | Сряда
 
вход регистрирай се

Акцент

Путин идва в България по покана на Радев

Отношенията между двете страни не трябва да бъдат политизирани, единни са президентите

Дума

21. Юни 2017 , брой: 119   1183   1Руският президент Владимир Путин е приел поканата на българския държавен глава Румен Радев да направи официално посещение в България по повод 140 години от края на Руско-турската война от 1877-1878 г. и Освобождението на България. Датата на визитата предстои да бъде уточнена.
Телефонният разговор в понеделник вечерта е иницииран от Радев. Той поздравил руския народ по повод Деня на Русия 12 юни. По инициатива на Путин е направен преглед на двустранното търговско-икономическо сътрудничество, както и в сферата на енергетиката.
Руският президент е благодарил на Румен Радев за приноса му за развитието на двустранните отношения. Двамата лидери са били единни в мнението, че те трябва да са във взаимна изгода и без да бъдат политизирани.

 

 

Путин

Путин няма право да идва в България, докато не поднесе извинение за кирилицата, която е била изкопана от "македонската" земя.
Когато дойде предишния път с Първанов, затвориха прохода Шипка и повечето българи не можаха да присъствуват на тържеството на 3 март, като стояха в Габрово, или в с. Шипка псувайки на майка тази руска свиня и неговата подлога - Първанов в България. А съм бил ВИНАГИ на този ден на това място, почитайки паметта не само на руските, но и на румънските, финландските и украински войни дали живота си за свободата на България.
От този момент нататък не съм стъпил на празненствата на този исторически връх и нямам намерение, и сега да го направя.

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"