19 Април 2024петък23:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Войната започна

/ брой: 120

автор:Георги Христов

visibility 2451

След като за три дни САЩ свалиха един сирийски и един ирански самолет в Сирия, вече е ясно, че Америка води поредната си война. Няма как да бъдат определени иначе абсолютно незаконни според международното право враждебни действия в чужда държава.
Доналд Тръмп спечели изборите на базата на надеждите, че ще бъде антидот на досегашната империалистическа външна политика на САЩ. Не е изминала и половин година от встъпването му в длъжност обаче и вече е ясно, че надеждите няма да бъдат оправдани. Тръмп бе вкаран в руслото от могъщата американска върхушка още през пролетта, когато безцеремонно си позволи да бомбардира Сирия с недоказания и до момента мотив, че правителството на Асад е извършило химическа атака срещу цивилно население. А след посещението му в Саудитска Арабия сделките за милиарди долари и "арабското НАТО" изглежда, че Тръмп няма никакво намерение да променя външната политика на Америка. Нещо повече, тя става все по-агресивна. Няма и помен от призивите за добри отношения с Русия например.
Ясно е вече и че новата американска администрация няма намерение да се бори с ислямския тероризъм. Как иначе да си обясним подновяването на любовния роман със Саудитска арабия - страна, известна по целия свят с подкрепата си за екстремистки групировки и средновековните си обществени порядки, които се опитва да наложи в целия регион? Как иначе да си обясним заявленията, че САЩ са срещу ИД, когато по всякакъв начин се опитват да възпрепятстват коалицията от руски, сирийски и ирански сили, която се сражава с джихадистката чума?
За Америка е много удобно да създава кризи по целия свят, докато стои изолирана на собствения си континент. Но сметката я плащаме всички останали - от Венецуела до Китай. Светът обаче вече не е еднополюсен и безобразията на кварталния бияч трябва да получат решителен отпор от международната общност.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ